Vodafone a lansat Smart Modem, un dispozitiv portabil de dimensiuni reduse cu o interfata personalizata care permite utilizatorilor individuali de PC sau de laptop accesul la internet cu o viteza de pana la 1.4 Mbps, de 4 ori mai mare decat cea oferita de 3G, informeaza un comunicat Vodafone.

“Cu Vodafone Smart Modem, orice utilizator de computer poate avea acces instant la Internet, la viteza 3G broadband, oriunde s-ar afla: la birou, acasa, sau in miscare.”, a declarat Liliana Solomon, Chief Executive Officer, Vodafone Romania.

Vodafone Smart Modem incorporeaza tehnologie care permite viteze de pana la 3.6 Mbps, pentru nivelul urmator de dezvoltare a tehnologiei 3G broadband (HSDPA), se conecteaza la computer sau laptop prin portul USB si detine un software care se instaleaza automat.

Totodata, Vodafone a lansat o noua oferta care include produsul Vodafone Smart Modem, in cadrul diferitelor pachete si a anuntat ca va oferi pana la 31 decembrie aceleasi preturi pentru serviciile 3G broadband ca si cele pentru serviciile 3G.

Vodafone Romania a lansat serviciile 3G broadband – HSDPA in Romania, la 5 octombrie 2006, in Bucuresti si in roaming in 21 de tari, Germania, Portugalia, Spania, Marea Britanie, Franta, Belgia, Austria, Bulgaria, Finlanda, Ungaria, Hong Kong, Elvetia, Olanda, Grecia, Italia, Irlanda, Polonia, Africa de Sud, Croatia, Australia si Noua Zeelanda. Cand clientul nu se afla in zona de acoperire 3G broadband, Smart Modem va functiona prin reteaua 3G a a operatorului.

Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group Plc., care detine divizii in 27 de tari si retele partenere in alte 33 de tari, si peste 191 de milioane de clienti in intreaga lume. Vodafone Romania inregistra 7.155.417 de clienti, la data de 30 septembrie 2006.

Sursa: Capital 20 Noiembrie 2006