Vodafone România a anunţat extinderea reţelei HSPA+, care oferă viteze de Internet mobil de până la 21,6 Mbps pentru download şi de până la 5,7 Mbps pentru upload, într-un număr de 15 noi localităţi, în plus faţă de Bucureşti.

„În urmă cu cinci ani, lansam, în premieră pe piaţa locală, serviciile 3G. În anii care au urmat, am continuat investiţiile. Clienţii noştri pot utiliza acum serviciile de date mobile la viteze superioare în 16 mari oraşe şi zone turistice din ţară. În continuare, extinderea acoperirii pentru serviciile de broadband mobil rămâne pentru noi o prioritate, a declarat, Liliana Solomon , directorul general al Vodafone România.

Vodafone a extins reţeaua HSPA+ în Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Iaşi, Constanţa, Ploieşti, Sibiu, Arad, Baia-Mare, Piteşti, Oradea, Târgu-Mureş, Satu Mare, Mamaia şi Bran.

Serviciile de broadband mobil la viteze HSPA+ sunt disponibile clienţilor Vodafone România, rezidenţiali sau companii, prin abonamentul Internet Nelimitat Profesional, cu trafic iniţial lunar de 16 GB, la tariful de 26,99 euro/lună (TVA inclusă). Traficul de date care depaseste 16 GB nu va fi taxat suplimentar, însă viteza corespunzatoare acestuia va fi de până la 128 kbps download şi 64kbps upload.

Vodafone a fost primul operator care a lansat comercial serviciile HSPA+ în România, în septembrie 2009, disponibile iniţial în cele mai importante centre de business, zone rezidenţiale, precum şi mai multe spaţii exterioare din Bucureşti.

SURSA: Vodafone