Vodafone va concedia 500 de angajaţi din Germania, operaţiunile grupului de telecomunicaţii fiind afectate de competiţia dură şi tarifele în scădere din cea mai mare economie a Europei. “Am început un program pe doi ani de zile”, a declarat un purtător de cuvânt al Vodafone Germania, confirmând astfel informaţii publicate anterior de publicaţiile Frankfurter Allgemeine Zeitung şi Rheinische Post.

Vodafone plănuieşte să mute anumite operaţiuni în România şi India, dar şi să taie considerabil din salarii. Angajaţii din zonele network technology şi customer service vor fi cei mai afectaţi.

Britanicii trec acum printr-o perioadă dificilă, iar la un moment dat au existat zvonuri că grupul Vodafone va fi cumpărat de americanii de la AT&T şi Verizon. În Germania, Vodafone nu face faţă concurentului T-Mobile care oferă preţuri mult mai mici la smartphone-uri, dar acuză şi scăderea drastică a tarifelor de interconectare.

Vodafone a deschis în ţara noastră centrul Danubius în iulie 2011. Centrul asigură buna funcţionare a reţelelor Vodafone din 7 ţări. Centrul Danubius este localizat în doua sedii tehnice din Bucureşti – Pipera şi Avrig – şi dispune de o infrastructură solida, specifică acestei activităţi, care include: generatoare electrice de urgenţă, reţea de transmisiuni alternative (prin PBX, mobil, satelit şi Internet), precum şi un sistem ridicat de securitate pentru transmisiile de date.  În termeni tehnici, Centrul Danubius conectează peste 100.000 de linii radio, 1.500 de centrale de control a staţiilor radio, peste 100.000 de noduri de acces şi 11.000 de multiplexoare. Dotarea tehnică şi amenajarea Centrului Danubius au fost realizate în urma unei investiţii semnificative.