Vodafone, unul dintre cele mai mari grupuri de telefonie mobila, a inregistrat o crestere de 19,1% a veniturilor pentru primul trimestru inchieiat la finele lunii iunie, pana la 9,8 miliarde lire sterline (19,57 miliarde dolari), in linie cu estimarile de pe piata.

Insa grupul britanic a anuntat ca veniturile toatale pentru intregul an 2008 ar putea fi sub estimarile initiale de 39,8-40,7 miliarde lire sterline, pe fondul economiei foarte dificile si al veniturilor mai mici din vanzarile de echipamente.

Grupul Vodafone a anuntat ca numarul de abonati a crescut cu 8,5 milioane in perioada analizata, numarul total de clienti ajungand la aproximativ 269 milioane.

„Fara a exclude mediul operational dificil, beneficiem in continuare de o diversitate de noi rezultate trimestriale bune ce compenseaza slabiciunile din Spania”, a declarat CEO-ul Vodafone, Arun Sarin.

Pentru Arun Sarin acestea sunt ultimele rezultate din cadrul companiei deoarece pe data de 29 iulie acesta va renunta la functia ce o detine si va fi inlocuit de adjunctul sau Vittorio Colao.

Sursa: Reuters