Vodafone România, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, ocupă locul 10 în topul celor mai mari companii din România după cifra de afaceri.

Vodafone a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 1,187 mliarde de euro, în creştere cu 3,24% şi un profit net de 306,4 milioane de euro, mai mare cu 16% decât în anul precedent.

„Rezultatele obţinute în 2008 de Vodafone România au fost urmarea aplicării unei strategii orientate pe o creştere sănătoasă a business-ului nostru. Investiţiile în dezvoltarea serviciilor de date mobile, identificarea şi adresarea rapidă a nevoilor clienţilor prin oferte flexibile, optimizarea proceselor interne şi eficientizarea business-ului în general, sunt câteva dintre direcţiile care au impulsionat cifra noastră de afaceri, în condiţiile deteriorării treptate a economiei”, au declarat pentru capital.ro oficialii companiei.

Compania va continua să îşi concentreze strategia către susţinerea clienţilor în această perioadă dificilă, prin lansarea unor pachete de servicii flexibile şi eficiente.

„În următoarea perioadă, din cauza crizei economice globale, este de aşteptat ca majoritatea companiilor, inclusiv cele de telecomunicaţii, să înregistreze scăderi ale veniturilor, comparativ cu anii precedenţi”, potrivit reprezentanţilor companiei.