Voineagu, INS: Agricultura României ţine de Dumnezeu

Criza se manifestă încă în economie, dar au apărut semnele unei diminuări în intensitate, în special pe fondul unui ritm pozitiv al industriei, dar şi al unei evoluţii bune a agriculturii, care în România "ţine de Dumnezeu", a spus preşedintele INS, Vergil Voineagu. "Agricultura României ţine de Dumnezeu şi anul acesta au fost condiţii destul de bune, mai ales în perioada de primăvară", a spus Voineagu, precizând că se aşteaptă în 2010 la o contribuţie bună din

Criza se manifestă încă în economie, dar au apărut semnele unei diminuări în intensitate, în special pe fondul unui ritm pozitiv al industriei, dar şi al unei evoluţii bune a agriculturii, care în România „ţine de Dumnezeu”, a spus preşedintele INS, Vergil Voineagu.

„Agricultura României ţine de Dumnezeu şi anul acesta au fost condiţii destul de bune, mai ales în perioada de primăvară”, a spus Voineagu, precizând că se aşteaptă în 2010 la o contribuţie bună din partea sectorului agricol.

El a explicat, într-o conferinţă de presă, că diminuarea efectelor crizei economice în România are la bază „doi muguri”, respectiv ponderea ridicată a serviciilor şi ritmul pozitiv pe care l-a înregistrat industria de la începutul anului.

În primul trimestru, din toate categoriile de resurse la formarea PIB, numai industria a avut o evoluţie pozitivă, contribuind +1%, în timp ce agricultura a avut un efect neutru, fiind cotată cu zero.

Serviciile şi construcţiile au avut cel mai important efect negativ asupra evoluţiei PIB din trimestru I, celor două sectoare revenindu-le câte 1,2% din scăderea totală de 2,6% faţă de primele trei luni din 2009.

Economia României a rămas în recesiune în primul trimestru al acestui an, după ce PIB s-a contractat în termeni ajustaţi sezonier cu 0,3% faţă de ultimele trei luni ale anului trecut şi cu 2,6% comparativ cu trimestrul unu din 2009.