Potrivit oficialilor instituției, concedierile nu afectează subsidiara din România.
Directorul băncii, Gerald Wenzel, a anunţat luna trecută că Volksbank va înregistra pierderi de 900 de milioane de euro anul acesta, iar tot mai mulţi analişti economici sunt de părere că, având în vedere prognoza sumbră, naţionalizarea instituției devine posibilă. ÖVAG a primit în ultimii ani fonduri în valoare de un miliard de euro din banii contribuabililor.

În prezent, guvernul austriac a decis să finanţeze banca pentru a evita falimentul acesteia, iar banca se află acum în incapacitate de a plăti dobânzile pe aşa numitul capital de participare. Şi alte bănci din Austria sunt susţinute în acelaşi fel.

Ministrul austriac al finanţelor Maria Fekter a făcut luna trecută apel la directorii ÖVAG să prezinte ”un plan credibil pentru o redresare semnificativă”. Ea a explicat că există o sumă disponibilă de şase miliarde de euro din cele 15 miliarde oferite Instrumentului European de Stabilitatea Financiar (FESF) în cazul în care instuţiile financiare austriece ar avea nevoie de ajutor financiar adiţional.