Volkswagen va incepe in anul 2011 productia in noua sa fabrica din SUA, ce va fi construita in sudul statului Tennessee. Alegerea a fost facuta datorita avantejelor de cost si logistica, in detrimentul statelor Alabama si Michigan, de asemenea candidate pentru acest proiect.

Noua fabrica, investitie de circa un miliard de dolari, va fi elementul cheie al strategiei companiei Volkswagen in America de Nord. Fabrica din Tennessee este deosebit de importanta pentru atingerea tintei de 800.000 de unitati comercializate in SUA pana in 2018.

Capacitatea initiala a fabricii va fi de 150.000 de unitati, iar de pe linia de productie este de asteptat sa iasa peste 250.000 de masini odata cu atingerea capacitatii maxime de productie. Aici vor munci peste 2.000 de angajati, care se vor ocupa de procesul de asamblare.

Volkswagen va produce aici in prima faza un model sedan de dimensiuni medii, creat special pentru piata nord-americana. Cel mai probabil, aceasta masina va fi inspirata din modelul Passat si va trebui sa rivalizeze cu modelele Honda Accord si Toyota Camry. De asemenea, in aceasta fabrica ar putea fi construit si un SUV de dimensiuni medii, care se va pozitiona undeva intre actualele modele Tiguan si Touareg.

Mai mult, presedintele executiv al Audi, Rupert Stadler a lasat sa se inteleaga faptul ca la fabrica din Tennessee ar putea fi construite si unele modele Audi, pentru a se evita fluctuatiile ratei de schimb.

Sursa: Motor Authority