Volkswagen a vândut 765.500 de unităţi în octombrie

Volkswagen anunță că a vândut în octombrie cu peste 10,7% mai multe mașini, ajungând la un număr de 765.500 unităţi. Aceste rezultate pozitive se datorează cererii puternice din America de Nord și Europa.

În China, care reprezintă cea mai mare piață pentru grupul german, livrările au crescut cu 5%. Astfel, ele și-au revenit după câteva luni de scădere. Totodată, producătorul anunță că în America de Nord s-a înregistrat o creștere semnificativă de peste 25%.

În Europa Occidentală, s-a consemnat o creștere de 11,3%, în timp ce în Europa Centrală și de Est, aceasta a fost de 8,1%.

Pentru comparație, brandul Porsche a livrat doar 25.600 de mașini în luna octombrie. Marca a avut o creștere de 8,8%. Pe de altă parte, vânzările la Audi au crescut cu 15,6%, ajungând la 152.400 de unități.

Compania germană estimează rezultate pozitive în China pe piața maşini electrice

Volkswagen anticipează rezultate pozitive pe piața auto electrică din China. Deși pe acest segment au fost întâmpinate multe dificultăți, vânzările de mașini complet electrice s-au dublat în octombrie, atingând 23.393 de unități. Acest succes este atribuit în special modelului ID.3 produs de grupul german. Potrivit companiei, acesta este cel mai popular model electric din China.

Compania își menține estimările inițiale de a livra între 9 și 9,5 milioane de vehicule în 2023. Astfel, ar urma ca veniturile prognozate să fie cu 10-15% mai mari decât în anul precedent. În plus, se anticipează că profitul operațional în 2023 va rămâne la nivelul înregistrat în 2022, situându-se în jurul sumei de 22,5 miliarde de euro.

Într-un context caracterizat de scăderea cererii, Volkswagen a redus deja ritmul producției în unele uzine, inclusiv la sediul central din Wolfsburg, ca urmare a inundațiilor din Slovenia. Comenzile sunt sub așteptări, a avertizat recent grupul german, cu o accentuare a situației, în special în Europa.

Mai mult, Volkswagen se confruntă cu dificultăți în menținerea poziției pe piața auto din China. Aceasta este considerată a fi cea mai mare piață auto din lume, unde competiția este acerbă. Acest lucru este cauzat de modelele mai accesibile oferite de producătorii auto locali.

Volkswagen, cunoscută și sub acronimul VW, este un producător german de automobile, înființat în 1937, pentru a dezvolta un automobil accesibil pentru cetățenii germani.