Cetatenii indieni vor avea in curand sansa de a detine originala „masina a poporului” – Beetle – pentru ca producatorul german Volkswagen are planuri serioase in privinta lansarii acestui model pe piata din India.

„Beetle va ajunge in India in cursul anului urmator, dupa ce ne vom intari reteaua de dealei”, a declarat presedintele Volkswagen India, Joerg Mueller.

Compania intentioneaza sa foloseasca modelul Beetle ca la un instrument de marketing, pentru promovarea numelui Volkswagen, pe masura ec se pregateste sa intre pe segmentul extrem de competitiv al compactelor dion India pana in anul 2010.

Modelul Beetle produs in Mexic este destinat pietelor internationale si ar putea ajunge in India pe unul din canalele de distributie deja existente.

Volkswagen va investi 580 de milioane de euro pentru construirea unei fabrici in localitatea Chakan, in Maharashtra, pentru a putea acoperi cererea pietei locale. Mai mult, aici va fi produs si modelul Fabia de la Skoda indepand de anul viitor.

De asemenea, „compania va investi si in cresterea numarului de dealeri, de la actualii opt reprezentanti, la 15 pana la finalul acestui an si la 120 pana in 2011”, a adaugat Muller.

Sursa: Economic Times