În zilele de 8, 15 și 22 februarie de pe liniile de asamblare ale uzinei din Emden nu va ieși niciun Passat. La fel și pe 1 martie. În încercarea de a echilibra oferta cu cererea, în acest caz scăzută, oficialii Volkswagen au decis să oprească temporar producția. Asta după ce muncitorii mai avuseseră o perioadă de pauză forțată între 17 și 21 decembrie.
Conform JATO Dynamics, Volkswagen a vândut anul trecut 207.273 de unități Passat, în scădere cu 15,5% față de 2011. Și asta în ciuda faptului că modelul a fost înnoit destul de curând.
În schimb, pentru uzina din Wolfsburg au fost anunțate noi creșteri ale producției și, implicit, ale numărului de ore de lucru. Pentru a satisface cererea mare pentru modelele Tiguan și, mai ales, a noului Golf VII, germanii au decis să suplimenteze numărul de schimburi în zilele de sâmbătă. Oficialii grupului susțin că aceste ore suplimentare vor ajuta la creșterea producției cu circa 2.000 de unități Golf, extrem de necesare pentru a satisface cele 100.000 de comenzi primite deja pentru cel mai vândut autoturism pe piața europeană.