Guvernul Slovaciei a aprobat scutirea unor taxe in valoare de 431 milioane de coroane (20,02 milioane $) pentru constructorul german Volkswagen (VW), care intentioneaza sa-si extinda capacitatea de productie in fabrica din aceasta tara.

Potrivit unui document guvernamental publicat miercuri pe pagina de internet a institutiei slovace, Volkswagen intentioneaza sa investeasca noua miliarde de coroane in fabrica sa din Slovacia, in urmatorii trei ani.

Mai mult, guvernul se asteapta ca investitia sa creeze 760 de noi locuri de munca pana in 2012.

Guvernul slovac a precizat ca proiectul investitional vizeaza productia unui nou model bazat pe platforma A00, care va face parte „dintr-un segment cu o crestere puternica si o valoare adaugata insemnata”. Totusi, documentul nu specifica modelul in cauza.

Compania Volkswagen asambleaza in Slovacia modelele SUV Audi Q7 si VW Touareg, precum si unele parti ale modelului Porsche Cayenne.

Fabrica Volkswagen din Slovacia este cea mai mare companie industriala din aceasta tara, in functie de vanzari. Aceasta este unul din stalpii industriei auto slovace si a reprezentat prin extinderea sa un motor al cresterii economice in ultimii trei ani, cu un apogeu al cresterii de 10,4 anul trecut.