Cei peste 150.000 de fani care sunt așteptați începând de astăzi până pe 11 mai la Wörthersee au posibilitatea de a descoperi ceea ce producătorul din Wolfsburg numește, deocamdată, ”Design Vision GTI”. Vehiculul destinat curselor de mașini este asamblat pe noua platformă modulară MQB însă, spre deosebire de GTI-ul actual, este cu 15 mm mai scurt, cu 57 mm mai scund și cu 71 mm mai lat. La capitolul evoluție trebuie menționat și faptul că, în loc de propulsorul de 2.0 litri al GTI-ului de serie, „Design Vision GTI” este echipat cu o uzină de forță V6 de 3.0 litri care dezvoltă nu mai puțin de 503 CP.
Motorul animă toate cele patru roți cu ajutorul unei transmisii cu dublu ambreiaj, iar pentru a maximiza performanțele și a putea stăpâni bestia, Volkswagen a utilizat frâne ceramice. Și, dacă tot vorbim de performanțe, trebuie menționat că „Design Vision GTI” ar trebui, conform producătorului german, să atingă 100 km/h în doar 3,9 secunde și să se poată deplasa cu o viteză maximă de 300 km/h.
Cât din „Design Vision GTI” va fi utilizat în dezvoltarea viitorului GTI rămâne de văzut însă există deja zvonuri despre posibile influențe ale studiului de design și asupra unor modele precum Scirocco sau chiar asupra unor modele Audi.