Producatorul auto german Volkswagen a anuntat ca va reduce toate locurile de munca temporare pana la finele anului in curs. Decizia va afecta astfel in jur de 16.500 de salariati, potrivit declaratiei lui Martin Winterkorn, seful companiei.

Intrebat cati angajati temporari va mai avea Volkswagen la finele lui 2009, Winterkorn a afirmat ferm ca „Nu vom mai avea niciun angajat temporar. Este ingrozitor pentru cei vizati insa nu avem nici o alta solutie”.

Acesta a asigurat insa ca angajatii ficsi ai Volkswagen nu trebuie sa isi faca nicio problema in aceasta privinta. „Nimeni din companie nu se gandeste in acest moment la concedieri sau la orice altceva de acest fel”, a sustinut Martin Winterkorn.

„Cu ajutorul timpului de lucru cu un numar redus de ore, am reusit sa nu producem un surplus de masini. Acum avem o saptamana de lucru de 35 de ore pe care o putem reduce la 28 de ore. In acest fel putem limita productia si asigura mentinerea personalului fix”, a adaugat Winterkorn.

Volkswagen are in acest moment, la nivel mondial, 330.000 de angajati.

Primul producator auto din Europa a fost grav afectat de actuala criza economica si a inregistrat o scadere cu 15% a vanzarilor in luna ianuarie. Pentru 2009 oficialii companiei au declarat ca se asteapta la vanzari mai mici cu 10%.

Sursa: People’s Daily