Volodimir Zelenski a spus și că el este mai tânăr decât Vladimir Putin și, prin urmare, are perspective mai bune. Declarația președintelui ucrainean a atras atenția presei internaționale, fiind intens analizată de experți și analiști politici.
Declarațiile lui Volodimir Zelenski au fost interpretate în mai multe feluri
Unii interpretează afirmațiile lui Zelenski ca pe o strategie menită să slăbească moralul Rusiei și să întărească sprijinul populației ucrainene. Alții consideră că liderul de la Kiev încearcă să atragă atenția Occidentului, în special a președintelui american Donald Trump, transmițând un mesaj indirect despre viitorul conflictului și sprijinul internațional.
„Putin va muri în curând. El va muri în curând și asta e un fapt. Și totul se va termina. El poate rezolva problema înainte de a-și încheia viața istorică sigură și nereușită. De asta îi e frică. Sunt mai tânăr decât Putin. Pariați pe mine, am o perspectivă mai bună”, a susținut Zelenski, într-un interviu exclusiv pentru Eurovision News.
Zelenski a vorbit și despre așteptările Ucrainei de la viitorul summit de pace
În cadrul aceluiași interviu, Zelenski a vorbit și despre așteptările Ucrainei de la viitorul summit de pace, subliniind importanța sprijinului internațional în contextul conflictului cu Rusia. De asemenea, a discutat despre ajutorul militar primit de la aliații occidentali și despre eforturile diplomatice ale Ucrainei pentru a menține susținerea internațională în fața agresiunii ruse.
Declarațiile președintelui ucrainean vin într-un moment de tensiune maximă în războiul ruso-ucrainean, iar reacțiile la nivel global ar putea influența viitoarele evoluții ale conflictului.

Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord preliminar în cadrul negocierilor privind războiul din Ucraina
Amintim că Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord preliminar în cadrul negocierilor privind războiul din Ucraina desfășurate la Riad, Arabia Saudită. Cel mai important rezultat este angajamentul pentru un armistițiu parțial, care presupune încetarea atacurilor asupra infrastructurii energetice din Rusia și Ucraina. Acesta ar putea fi primul pas spre o pace negociată pe termen lung.
Potrivit unui comunicat emis de Casa Albă, negocierile s-au desfășurat între 23 și 25 martie la Riad, ca urmare a unui dialog la nivel prezidențial între Donald Trump și Vladimir Putin. Scopul acestor discuții a fost identificarea de pași concreți pentru detensionarea conflictului ruso-ucrainean și elaborarea unei foi de parcurs către pace. SUA au facilitat discuțiile bilaterale la nivel tehnic cu delegația rusă, iar în urma acestora au fost convenite șase puncte principale.