Conceptul prezentat la IAA Frankfurt este doar primul dintr-o serie de trei care au menirea să arate noua direcție în care merge Volvo în privința designului. Primul exponent de serie al noii filosofii va fi SUV-ul XC90, care va avea premiera mondială anul viitor. Aspectul puternic și curat al părții frontale – care poartă însemnele mărcii Volvo – este completat de o parte laterală ce dezvăluie alungirea zonei destinate motorului și retragerea către spate a habitaclului. Acest detaliu simplu subliniază apartenența mașinii atât la segmentul coupé, cât și la cel premium. Reprezentanții mărcii găsesc o corespondență directă între un leu care inspiră putere și teamă chiar și atunci când stă așezat și conceptul prezentat la IAA. Forța evocată de imagine nu este, în acest caz, doar o impresie.

Fără a da prea multe detalii, suedezii au explicat că sub capota noului Volvo Concept Coupe se află un sistem hibrid care include un motor electric și unul convențional – Drive-E cu patru cilindri – care dezvoltă o putere asemănătoare cu cea a unui V8.

Articol publicat în Suplimentul Auto Capital care a apărut împreună cu revista Capital și cu Evenimentul Zilei pe 30 septembrie 2013.