Volvo vrea să-și reducă cheltuielile cu 1,6 miliarde de euro

Volvo Cars are un plan de reducere a cheltuielilor în valoare de 1,6 miliarde de euro. Planul său prevede modificări în ceea ce priveşte producţia de maşini, dar și concedieri.

Compania suedeză a luat această decizie ca urmare a scăderii profitului. Profitul net al companiei suedeze a scăzut cu 73%, ajungând la 91 de milioane de euro în primul trimestru, iar vânzările au scăzut cu 12%.

„Industria auto trece printr-o perioadă foarte dificilă, cu provocări fără precedent”, a recunoscut Håkan Samuelsson, CEO al Volvo Cars, care a descris rezultatele trimestriale drept „dezamăgitoare”.

Håkan Samuelsson, CEO al Volvo Cars
Håkan Samuelsson (SURSA FOTO: Volvo Cars)

Val de concedieri la Volvo Cars

Pentru a reveni pe linia de plutire, compania suedeză lansează un plan de economii, cea mai mare parte a planului de economii urmând să fie implementat în anul 2026. Vor fi reduceri de locuri de muncă în operaţiunile din întreaga lume. Compania suedeză va comunica mai multe detalii cât mai curând posibil.

„Volvo Cars trebuie să se adapteze la o lume mai regionalizată”, a spus Håkan Samuelsson, referindu-se la războiul comercial provocat de SUA.

În SUA, compania suedeză se confruntă cu noile taxe vamale impuse de Donald Trump. De la începutul lunii aprilie, directorul general al Volvo a anunţat că va creşte numărul de maşini fabricate în SUA şi că, probabil, va transfera producţia unui nou model la fabrica din Carolina de Sud.

Volvo Cars ar putea avea nevoie de aproape doi ani pentru a-și extinde producția în SUA

Compania suedeză ar avea nevoie de până la doi ani pentru a-şi extinde producţia de automobile în Statele Unite ale Americii, în încercarea de a evita taxele vamale impuse de Administraţia Trump.

Hakan Samuelsson a precizat că, pe termen lung, nu este sustenabil pentru compania auto să vândă în Statele Unite ale Americii automobile produse în Europa, în condiţiile unei taxe vamale de 27,5%.

În plus, spune el, importul din fabricile din China este „imposibil” din cauza taxelor şi mai mari aplicate produselor chinezeşti.

„Pe termen scurt, în următorii unu până la doi ani, va fi vorba despre a vinde ceea ce avem. Situaţia va pune presiune asupra marjelor de profit, însă şi clienţii vor fi nevoiţi să suporte preţuri mai mari”, a explicat el.