Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a anunţat organizarea unei licitaţii deschise pentru pentru construcţia unui pod rutier la km 0+540 al Canalului Dunăre-Marea Neagră şi o serie de lucrări aferente de infrastructură rutieră şi de acces.

Valoarea estimată a contractului este de 23. 000.000 euro, fără TVA şi va fi încheiat pe o perioadă de 24  de luni începând de la data atribuirii contractului.

Obiectul principal al contractului îl reprezintă lucrările de execuţie a podului rutier peste Canalul Dunăre Marea Neagră. De asemenea, în contract este prevăzută realizarea „viaductelor de acces la pod, drumurile de acces spre port şi conexiunea cu varianta ocolitoare a Municipiului Constanţa, pasajele de trecere la nivel cu calea ferată, parcările, clădirile acces, porţile 7 şi 10 şi mutări instalaţii”.

Criteriul de selecţie este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, în funcţie de preţul ofertei (pondere de 80%), durata de execuţie (pondere de 20%).

Anunţul de participare pentru procedura de achiziţie publică „Pod rutier la km 0+540 al Canalului Dunăre – Marea Neagră şi lucrări aferente de infrastructură rutieră şi de acces – Obiectiv 1” a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) pe data de 05.08.2009, cu numărul 83603.