Suplimentul realizat anual de revista britanică The Economist ajunge, anul acesta, la cea de-a 25-a ediție. Pentru a sărbători împlinirea unui sfert de secol, ediția din acest an conține și un dosar intitulat „Lumea în 2036“, în care se încearcă o schițare a traiectoriei mondiale în următorii 25 de ani. Autorii sunt personalități din cele mai diverse domenii, de la celebrul bucătar Jamie Oliver la filosoful Nassim Taleb sau la campionul olimpic Usain Bolt.
Ca în fiecare an, suplimentul încearcă, prin aproape o sută de articole, să intuiască principalele tendințe și evenimente ce vor marca anul următor. Cititorii vor afla, astfel, cum va reuși Europa de Est să depășească definitiv complexul Cortinei de fier, cum au ajuns statele africane în atenția marilor investitori occidentali sau cum se pregătesc unii dintre cei mai puternici oameni ai planetei pentru alegerile din 2012. Nu sunt lăsate deoparte, însă, noile tendințe în modă, în rețele sociale sau în echipamente video. Suplimentul conține, de asemenea, și o minianaliză a celor mai importante economii ale lumii (printre care se numără toate statele membre UE) și previziuni privind 15 industrii (de la piețe financiare la sistemul sanitar).
Publicația „Lumea în…“ are 30 de ediții naționale (printre care și cea publicată de revista Capital), este difuzată în 90 de state și are circa trei milioane de cititori.
Ce este cu adevărat spectaculos este profilul acestora: 27% din cititorii ediției de anul trecut sunt membri de consilii de administrație, iar 44% dețin o funcție de senior management. Ediția internațională este realizată de editori ai The Economist și ai altor publicații internaționale, cu precădere Financial Times, la care se adaugă o serie de personalități mondiale. Printre cei care au semnat articole în ultima ediție se numără secretarul general al Națiunilor Unite, Ban Ki-moon, președintele francez, Nicolas Sarkozy, directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, președintele rus, Dmitri Medvedev, sau președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso.
România, încotro?
Pe lângă ediția internațională, suplimentul cuprinde și secțiunea „România în 2011“, în care redactorii Capital au încercat să schițeze, în ciuda mediului politic și economic autohton imprevizibil, în ce direcție se îndreaptă economia românească, sector cu sector. Ni s-au alăturat și o suită de invitați externi, printre care președintele grupului Softwin, Florin Talpeș (despre șansele de revenire a mediului de afaceri), analistul Bogdan Teodorescu (despre agenda publică și politică a lui 2011) și Matei Păun, managing partner, BAC Investment (despre finanțele mondiale).
Suplimentul „Lumea în 2011“ va fi difuzat împreună cu ediția din 13 decembrie a revistei Capital.
Vom fi sau nu vom mai fi în recesiune în 2011?
29 noiembrie 2010, 23:46
Ultima modificare în 30 noiembrie 2010, 01:46
Cum va reacționa economia mondială în anul retragerii pachetelor de stimulente și ce conflicte, pe față sau purtate în spatele zâmbetelor diplomatice, ne așteaptă anul viitor? Suplimentul The Economist „Lumea în 2011“ încearcă să răspundă măcar parțial la aceste întrebări.
Etichete: lumea în 2010,
supliment capital,
the economist
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Irlandezii preferă să dea faliment decât măsuri de austeritate
- În 2011, salariile şi pensiile vor putea fi plătite
- Cum arată un Duster tunat virtual
- La ce sunt românii campioni? La numărul de grădini zoologice!
- Japonezii au luat la țintă piaţa europeană a limuzinelor premium
- „În afară de Dracula nu am auzit nimic despre România”
- „Sper ca moneda euro să fie distrusă”
- Unităţile de turism şi alimentaţie publică, amendate, în ultima lună, cu 130.000 lei
- Ce activități ilegale sunt în transporturi și ce pierderi aduc statului
- EXCLUSIV: Diminuarea salariilor bugetarilor a adus economii de 1,17 miliarde lei lunar