Vești proaste pentru acești angajați! Peste 4000 de oameni vor fi dați afară din Complexului Energetic Oltenia, în urma unui plan de restructurări convenit cu cei de la Comisia Europeană.
Vești proaste pentru angajații Complexului Energetic Oltenia. Compania de stat a convenit un plan de restructurare cu cei de la Comisia Europeană. Peste 4000 de oameni ar putea rămâne fără locuri de muncă.
Mii de oameni își vor pierde locurile de muncă
În următorii ani, peste 4000 de angajați din Complexul Energetic Oltenia își vor pierde locurile de muncă, din cauza disponibilizărilor ce vor fi făcute treptat, dar în număr foarte mare.
Planul de restructurare al companiei de stat, convenit cu Comisia Europeană, prevede cel puțin 4.000 de disponibilizări doar anul acesta.
Alte câteva mii de disponibilizări vor fi făcute în următorii ani, astfel încât până în 2030 să rămână mai puțin de 3.000 de angajați în Complexul Energetic Oltenia. În acest moment, compania de stat are 12.000 de angajați.
Decizia a fost luată după ce s-a decis ca Complexul Energetic Oltenia s-a decis să închidă minele de lignit și să treacă la furnizarea de energie obținută din gaz metan și panouri solare. Dintre cei ce vor rămâne fără locuri de muncă, unii se vor pensiona, iar alții vor urma cursuri de recalificare.
Plan de restructurare pentru Complexul Energetic Oltenia
La sfârșitul lunii aprilie, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a spus că există un plan de restructurare aprobat, care presupune investiţii de un miliard de euro, 1.300-1.350 de megawaţi pe gaz, 747 capacitate instalată de fotovoltaic şi încă două unităţi, la Rovinari și la Turceni, aflate în rezerva sistemului.
„Acum avem un plan de restructurare aprobat, un plan de restructurare care presupune investiţii de un miliard de euro în Complexul Energetic Oltenia, 1.300-1.350 de megawaţi pe gaz, 747 capacitate instalată de fotovoltaic şi încă două unităţi, la Rovinari şi una la Turceni, care sunt în rezerva sistemului. (…) Trebuie să ne gândim că, până la urmă, CEO trebuie să reziste şi în 2026 şi în 2030 şi peste, în 2040. CEO trebuie să existe aici. CEO nu dispare. CEO nu înseamnă numai cariere miniere, ci înseamnă producţie de energie, gaz, fotovoltaic şi cărbune”, a spus acesta.
Vă reamintim că în luna martie, Executivul a adoptat o altă hotărârea de Guvern prin care aprobă acordarea unui ajutor de stat, sub formă de grant, pentru restructurarea Societăţii „Complexul Energetic Oltenia” S.A. în scopul finanţării cheltuielilor cu certificatele de emisii de gaze cu efect de seră, pentru anul 2023.