Vești extrem de proaste pentru sute de români. Își vor pierde locul de muncă în curând. deja s-a luat decizia de a fi dați afară. Autoritățile au făcut anunțul.
Vești extrem de proaste pentru sute de români cu doar o lună înaintea finalului de an. Vor fi dați afară pe capete. Deja s-a făcut anunțul oficial de către autorități.
Vor fi dați afară!
După alegerile parlamentare, mai multe primării, dar și consilii județene anunță restructurări. În Prahova, de exemplu, peste 300 de angajați ai Consiliului Județean vor fi concediați.
Noua conducere spune că se vor economisi sume importante la buget. Măsura este foate dură în prag de iarnă, în plină pandemie, spun sindicaliștii, care amenință cu acțiuni în instanță.
Opt pompieri din Consiliul Judeţean Prahova, cu salarii cuprinse între 5 şi 6.000 de lei, vor fi nevoiţi să îşi caute de lucru. La fel şi paznicii. Mai mult, direcţia de protecţie a plantelor şi drumurilor judeţene va fi desfiinţată. Aici, 4.000.000 de lei se duceau anual pe salariile a 55 de oameni.
„Am întrebat cu ce se ocupă, practic răspunsul a fost cu nimic. Actuala structura am găsit-o plafonată, fără chef de muncă, fără o cultură a obiectivelor clară, pe de altă parte, hai să spunem, plină de pile de partid”, a explicat Iulian Dumitrescu, preşedinte CJ Prahova și lider PNL, conform ProTV.
Sindicaliştii au criticat măsurile şi se pregătesc să îi apere pe cei vizaţi de restructurări. „Cunosc un salariat la CJ al cărui soţ nu mai este şi au doi copii în întreţinere. Sunt oameni care au credite. A pune preţ pe economia din fondul de salarii mi se pare, cel puţin la Prahova, un lucru total neînsemnat”, a spus Gheorghe Panait, lider Sindicatul Liber şi Independent CJ Prahova.
În urma disponibilizărilor la buget se va face o economie de 100 de milioane de lei, în 4 ani, susţine conducerea Consiliului Judeţean Prahova.
Şi conducerea Consiliului Judeţean Bihor a anunţat reducerea numărului de angajaţi, de la 176 la 88. Primul serviciu vizat este cel de proiecte europene. În plus, aceşti angajaţi aveau bonusuri enorme. „În regula generală, se acordă un spor de 50%. Am luat decizia ca sporul maxim care se poate acorda managerului de proiect să fie de 30%”, a explicat Mircea Malan, vicepreşedinte CJ Bihor.
Și noul preşedinte al Consiliului Judeţean Caraș-Severin a avertizat că va avea o organigramă mai mică. O parte dintre angajaţi vor fi restructuraţi, astfel încât se va face o economie de 600.000 de euro pe lună. Noile organigrame, mult mai reduse, au însă nevoie şi de aprobarea consilierilor judeţeni.