Vor primi mai puţini bani la pensie! Salariații din domeniul sanitar afiliaţi Federaţiei Sănătatea au transmis un mesaj dur prin care critică noua lege a pensiilor. Ei susțin că aceasta le lezează în mod grav drepturile.
Vor primi mai puţini bani la pensie! Executivul nu a ținut cont de amendamentele salariaților din domeniul sanitar
Vor primi mai puţini bani la pensie! Dezamăgire în domeniul sanitar după adoptarea noii legi a pensiilor! Federația Sănătatea a anunțat, marți, că angajații din domeniul sanitar se simt „profund dezamăgiți” și grav lezați de noua lege a pensiilor.
Federația susține că amendamentele cerute de această categorie de salariați au fost ignorate, și, ulterior, respinse de Camera Deputaților. Totodată, reprezentanții Federației spun că oficialii au organizat consultări publice „simulate”.
„Salariaţii din domeniul sanitar afiliaţi Federaţiei Sănătatea din România şi nu numai, se arată profund dezamăgiţi şi lezaţi grav în drepturile lor atât prezente dar mai ales viitoare, având în vedere noua formă a legii a pensiilor, aceasta reprezentând o nouă palmă zdravănă dată mişeleşte salariaţilor din Sănătate”, a anunţat Federaţia Sănătatea.
Vor primi mai puţini bani la pensie! Din comunicatul de presă al Federației aflăm și că amendamentele cerute de sindicate au fost argumentate și justificate.
În ciuda acestui fapt, ele au fost respinse în cadrul votului în comisii la Camera Deputaţilor. Reprezentanții Federației critică și lipsa de dezbatere reală pe această temă.
Federația Sănătatea critică amânarea noii legi a salarizării
Sindicatele susțin că, deși noua lege a salarizării a fost negociată sectorial, ea continuă să fie amânată.
„Lupta noastră se anunţă şi în viitor extrem de grea în contextul viitoarei legi a salarizării, care deşi a fost negociată sectorial la nivelul de ministerelor de linie, dezbaterea în Parlament a formei noii legi a salarizării, este amânată nejustificat şi forma acesteia, chiar şi într-o formă de lucru, nu este accesibilă”, au mai transmis sindicaliştii.
Sindicaliștii susțin că legea salarizării a beneficiat și ea de o simulare a consultării publice. Ei spun că, în acest fel, nu pot fi asigurate echitate și justiție socială pentru cei vizați de aceste legi cu mare impact.
„Decidenţii politici au arătat că se poate trece prin ambele camere ale Parlamentului României, urgent şi fără dezbateri, orice iniţiative legislative oricât de importante ar fi ele şi cu impact major asupra vieţii românilor”, au mai transmis sindicaliştii.
Aceste declarații au fost făcute în contextul adoptării, luni, a noii legi a pensiilor, de Camera Deputaților. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de faptul că noua formă a legii elimină condiţiile speciale de muncă din prevederile actului normativ.