A devenit deja o obișnuință ca taxa de servicii să fie inclusă în nota de plată la mai multe restaurant. Patronii au decis să adopte legea bacșișului deși parlamentarii nu au adoptat-o cel puin deocamdată. Pe bon apare deja o taxă între 5 şi 15 la sută din valoarea consumaţiei.
Banii se întorc, apoi, la angajaţi prin salariu. Măsura este una extrem de controversată care ar putea declanșa un imens scandal. Întrebat dacă este legală, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a evitat un răspuns clar.
Adoptarea legii care reglementează fiscalizarea bacşişului a fost amânată în această săptămână de Parlament. Este a doua oară când ministrul Teodorovici încearcă să impoziteze bacşişurile date în baruri şi în restaurante.
În 2015, legea a fost abrogată după câteva săptămâni de la intrarea în vigoare, după sute de plângeri venite din partea angajaţilor din restaurante şi a patronilor, anunță Antena 3.