Dragnea A CEDAT NERVOS: „Efectiv mi-AJUNGE să răspund la aceste prostii!” VIDEO

Liviu Dragnea a avut o ieșire nervoasă când a fost întrebat dacă legea privind executarea pedepselor acasă îl ajută.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a răspuns vizibil iritat după ce o ziaristă l-a întrebat dacă o lege votată recent de Senat și care prevede că o persoană poate executa acasă o pedeapsă de sub 5 ani de închisoare, cu brățară electronică de supraveghere, îl ajută, declarând că s-a săturat de aceste acuzații. Dragnea le-a reproșat totodată ziariștilor că, deși sunt oameni tineri, au ajuns să „susțină securiștii”.
„Și cu ce dracu’  mă ajută pe mine domnișoară? Că m-am săturat (…) În afară de mine mai sunt oameni în țara asta? M-am săturat”, a răspuns Dragnea, pe un ton ridicat.

„Ați ajuns oameni tineri să susțineți securiștii”, le-a reproșat Dragnea ziariștilor, înainte de a adăuga: „Efectiv mi-ajunge să răspund la aceste prostii”.


Liviu Dragnea a cerut mișcării „#rezist” și lui Klaus Iohannis să „dea un decret să mă împuște mâine”.
 

„Cu ce dracu să mă avantajeze (acest proiect de lege)? Că mi-au distrus viața ani de zile”, a mai spus acesta, susținând din nou că a fost condamnat fără nicio probă atât în dosarul Referendumului cât și în dosarul angajărilor fictive din Teleorman.

Plenul Senatului a modificat luni Legea 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, ca urmare a reexaminării actului normativ impuse de Decizia CCR 453/2018, prin care legea a fost declarată parţial neconstituţională.

Potrivit noii forme a actului normativ, „în cazul persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii de până la 18 luni (faţă de 1 an forma în vigoare) executarea pedepsei se realizează prin detenţie la domiciliu, cu excepţia persoanelor condamnate pentru fapte cu violenţă”.

Noul act normativ prevede: „Comisia pentru stabilirea, individualizarea şi schimbarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate (…) va dispune continuarea efectuării pedepsei prin detenţie la domiciliu cu sistem electronic de supraveghere. (…) Sistemul de supraveghere electronică se va realiza într-un regim informatic securizat, fiind supus atestării, autorizării şi înregistrării de Ministerul Comunicaţiilor”.

Senatul a mai stabilit că „regimul detenţiei la domiciliu se aplică şi persoanelor condamnate la închisoarea de până la 10 ani – femeile însărcinate, persoane care au în întreţinere minori, dacă acestor persoane nu li s-au interzis drepturile părinteşti înaintea pronunţării unei hotărâri de condamnare definitive”.

Actul normativ va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.