Vorbitorii de limbi străine rare câştigă din ce în ce mai mult teren pe piaţa muncii, iar salariile oferite de companii îi influenţează şi pe tinerii absolvenţi de liceu să se înscrie la o facultate de profil.
Vorbitorii de limbi străine rare pot câştiga şi 4.000 de euro brut pe lună, scrie Mediafax.
Spre exemplu, salariul unui traducător sprecializat pe o limbă asiatică sau arabă porneşte de la 1.000 de euro brut pe lună şi poate ajunge şi la 4.000 de euro brut pe lună, potrivit informaţiilor din piaţă.
Anul acesta, specializarea de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Universităţii din Bucureşti a adunat 1.700 de candidaţi care au optat pentru locurile scoase la concurs, generând o concurenţă de 76 de înscrişi pe un loc.
Anual, Facultatea de Limbi si Literaturi Străine livrează pe piaţa muncii circa 1.000 de absolvenţi, dintre care circa 800 termină ciclul de licenţă, restul fiind absolvenţi de masterat. Însă nu toţi studenţii facultăţii reuşesc să finalizeze din prima încercare studiile, astfel cei care rămân în an suplimentar plătesc jumătate din taxa anuală pentru a urma încă un semestru. Taxa de şcolarizare în cadrul facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii din Bucureşti este de 3.200 de lei pe an.