"Două treimi din primăriile din România, nu au destule venituri curente ca să îşi asigure activităţile de bază, să îşi plătească salariile şi toate celelalte îndatoriri. Ce s-a întâmplat acum a fost un fel de brânci colegial dat candidaţilor sau primarilor PDL, în dauna celorlalţi. Acesta este motivul pentru care hotărârea Guvernului Ungureanu trebuie retrasă", a spus Vosganian.

Acesta propune ca Guvernul să ajute primăriile cu bani fie cu un an înainte de alegeri, fie după scrutin.

"Înţeleg retragerea acestei hotărâri. Nu este corect, cu două-trei luni înainte de alegeri, să dai din banii publici, un avantaj electoral vădit, unor primari. Mi se pare mai corect să dai banii după ce se termină alegerile sau cu un an înainte de alegeri", a explicat fostul ministru al Finanţelor.

Prezent la aceeaşi conferinţă de presă, senatorul PSD Dan Şova a declarat că "nu crede că primarii PDL au apucat să cheltuie banii" daţi de Guvernul Ungureanu.

Guvernul a adoptat marţi o ordonanţă de urgenţă care prevede oprirea din conturile administraţiei locale a sumelor alocate de fostul Cabinet Ungureanu din Fondul de rezervă, a anunţat premierul Victor Ponta.

Ordonanţa de urgenţă face referire la o decizie a Guvernului Ungureanu din 3 aprilie, prin care se alocau 648,233 de milioane de lei administraţiei locale, pentru plata unor datorii şi a unor lucrări la proiecte aflate în derulare.
Sursa: Agerpres