Actul a reapărut pe pagina de internet a Ministerului Economiei pe data de 13 martie, iar pe pagina de internet a Secretariatului General al Guvernului a fost pus vineri, informează Evenimentul zilei.

Denumit: „ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind aplicarea în perioada 2013-2018 a măsurilor instituite prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.116/2006 privind protecţia socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurării şi reorganizării unor societăţi naţionale, regii autonome, companii naţionale şi societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, precum şi a societăţilor comerciale şi regiilor autonome subordonate autorităţilor administraţiei publice locale , cu modificari si completari”, el prevede măsuri compensatorii pentru angajații companiilor de stat sau a regiilor care ar urma să fie concediați.

Pe 27 Ministerul Economiei a prezentat public proiectul de ordonanţă potrivit căruia se va începe un program de concediere în companiile de stat din sectorul energetic, în perioada 2013- 2018. În total era vorba despre 15 companii care vor trece prin programe de restructurare şi reorganizare până în 2018.

Ulterior, biroul de presă al Guvernul României  a emis un comunicat de presă în care se preciza: „nu a discutat şi nu a aprobat un astfel de proiect. Aşa cum a declarat Primul-ministru Victor Ponta ieri, singurul proiect susţinut de Guvern este unul referitor la prelungirea unor termene prevăzute în OUG 116/21.12.2006. Proiectul afişat pe site-ul Ministerului Economiei nu a fost prezentat Guvernului României şi nu este susţinut de acesta. Primul-ministru i-a cerut Ministrului Economiei, Varujan Vosganian, să retragă acest proiect de pe site-ul Ministerului şi să clarifice acest subiect, precum şi să identifice persoanele care au avansat un asemenea document fără aprobarea Guvernului".

Citiţi mai mult pe Evenimentul zilei