Cu puţin timp înainte ca moţiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Orban să fie votată, un greu din PSD se împotriveşte iniţiativei social-democrate de înlăturare a Executivului liberal. În plus, acesta contestă şi legalitatea actualei echipe de conducere a partidului, în frunte cu Marcel Ciolacu, dând chiar de înţeles că ar putea părăsi formaţiunea social-democrată, dacă Marcel Ciolacu va fi ales preşedinte plin al partidului la Congresul din februarie.
Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanţe şi fost preşedinte executiv al PSD, a venit cu o informaţie-şoc: politicianul spune că nu a semnat moţiunea de cenzură depusă de social-democraţi împotriva Guvernului Orban. El a mai precizat că adoptarea moţiunii de cenzură ar putea declanşa procedura de alegeri anticipate şi exact asta îşi doresc Klaus Iohannis şi PNL.
“Ar fi fost foarte multe motive până astăzi de a depune o astfel de moţiune de cenzură şi mă refer strict la activitatea Guvernului de până astăzi. Cu toate că a trecut foarte puţin timp, acţiunile Guvernului sunt mult mai proaste şi mai rele pentru ţara noastră decât cele din 1996 – 2000, ale Guvernului de atunci. Probabil că o să şi deranjez mulţi dintre colegii mei care au fost prin Guvern la acea vreme”, a declarat Teodorovici.
Nu-mi este clar avantajul depunerii acestei moţiuni
Întrebat dacă va vota moţiunea, Eugen Teodorovici a dezvăluit că el nici măcar nu a semnat-o.
“Pot să vă spun sigur că eu nu am semnat moţiunea aceasta. Încă nu-mi este foarte clar avantajul depunerii acestei moţiuni astăzi, mai ales invocând această lege pentru schimbarea regulilor pentru partea electorală. Mai ales că ştim cu toţii, suntem cu toţii convinşi că cei de la Curtea Constituţională, dacă noi am sesiza pe acest subiect, ar da clar un verdict în favoarea noastră”, a explicat fostul ministru de Finanţe într-un interviu pentru PSNews.
Teodorovici îl acuză pe Marcel Ciolacu că nu este preşedinte legitim al partidului
Nu este singura lovitură pe care Tedorovici o dă partidului înaintea acestui vot atât de important. Fostul lider social-democrat contestă actuala conducere a partidului, mai precis pe Marcel Ciolacu în funcţia de preşedinte interimar al PSD, şi spune că el ar trebui să fie în această poziţie, pentru că statutul partidului, care nu a fost respectat, prevedea că el ar fi trebuit să-i urmeze Vioricăi Dăncilă. Teodorovici vrea să dea partidul în judecată şi spune că va pleca din PSD dacă va pierde procesul, însă dacă-l va câştiga, cel care trebuie să dispară este Ciolacu.
“Prevederile statutului de astăzi al PSD spun foarte clar că conducerea partidului trebuie să fie astăzi, nu cea care este astăzi. (…) Acolo spune foarte clar, în statut, că doar Congresul şi numai Congresul este cel care numeşte şi revocă din funcţie conducerea partidului”, a declarat Teodorovici.
Întrebat dacă, potrivit statutului, el ar fi trebuit să preia conducerea partidului, fostul preşedinte executiv a răspuns: “Aşa spune statutul aprobat de Congres, pe care toţi membrii Congresului l-au votat”. Teodorovici nu a putut să răspundă de ce acest statut nu a fost respectat: “Sunt multe întrebări la care sigur nu vom avea un răspuns!”