De câte ori în timpul unei călătorii cu avionul ți-ai fi dorit să nu tragi după tine prin aeroport un troler incomod pentru care, mai apoi, să cauți disperat un loc în spațiul pentru bagaje al cabinei pasagerilor? Ei bine, un start-up australian a inventat „Airport Jacket”, un pardesiu revoluționar.
Există deja o mulțime de idei transformate în produse utile pentru cei care călătoresc des cu avionul și își doresc ca timpul petrecut în aeroport sau în aeronavă să fie cât mai puțin stresant. Unii au „ascuns” în geci sau sacouri perne pentru gât, căști pentru a putea asculta muzică, dopuri pentru urechi sau „ochelari” care să acopere ochii în timp ce dormi liniștit pe scaunul din cabina pasagerilor. Alții au împins idee chiar mai departe, iar acum, un grup de australieni din Sydney a solicitat pe kickstarter sprijin financiar pentru un pardesiu care poate deveni o adevărată geantă cu o capacitate de circa 15 kg.
Proiectul „Airport Jacket” este, mai exact, un pardesiu cu 14 buzunare interioare ascunse pe toată suprafața interioară astfel încât greutatea să fie distribuită în mod egal. În aceste spații de depozitare încap laptop, iPad, telefon mobil, ochelari, perrnă, acte, portmoneu, două perechi de pantofi, o pereche de blugi, două perechi de pantaloni scurți, o rochie, lenjerie de corp și orice altceva vă puteți închipui cu condiția să corespundă dimensiunilor buzunarelor. Deși poate părea un „sac ambulant”, pardesiul își păstrează o formă stilată chiar și atunci când toate buzunarele sunt pline, iar la nevoie, se poate transformsa într-o geantă de voiaj care corespunde dimensiunilor permise de liniile aeriene.
Deocamdată, aceast pardesiu rezistent la ploaie, nu a atins finanarea dorită de circa 73.000 de euro, însă proiectul mai este valabil pe kickstarter încă 28 de zile. Până în prezent,cei 89 de „finanțatori” care și-au asigurat și câte un „Airport Jacket”, au cumulat 16.500 de euro. Dacă produsul inovativ al australienilor va atinge finanțarea dorită, compania producătoare promite comercializarea pardesiului contra unei sume de circa 130 de euro. Desigur, rămâne de văzut reacția angajaților din aeroporturi care asigură filtrele de securitate. Cu siguranță vor fi surprinși să vadă un pasager scoțând de sub haină o mulțime de gadgeturi electronice pentru ca apoi să-și pună liniștit pardesiul pe bandă. Un polițist de frontieră surprins nu e neapărat cel mai bun prieten al pasagerilor, nu-i așa?