Vrei un smoothie tropical, de vară? Încearcă Mango Sunrise

mango smoothie

SURSA FOTO: Dreamstime

Vrei un smoothie tropical, de vară? Dacă vreți altceva, începeți ziua cu acest smoothie tropical dulce și citrice. Cu iaurt grecesc plin de proteine ​​și lapte de nucă de cocos pentru o bază cremoasă și delicioasă, acest mic dejun ușor și bogat în vitamine va face diferența.

Adăugați o jumătate de banană medie sau un strop de miere pentru un plus de dulceață naturală. Puteți face foarte ușor această rețetă, alegând un amestec tropical de fructe congelate, schimbând aroma iaurtului grecesc cu o aromă complementară (cum ar fi ananasul) sau folosind lapte de migdale sau lapte de ovăz, sfătuiește Spoonuniversity.

Cum să preparați Smoothie cu Mango Sunrise

Timp de preparare: 5 minute

Porții: 1

Ingrediente

  • o cană bucăți de mango congelate sau proaspete
  • 1⁄2 cană iaurt grecesc cu conținut scăzut de grăsimi
  • 1⁄2 cană lapte de cocos

Puneți toate ingredientele într-un blender. Amestecați un minut sau până când conținutul devine omogen și cremos. Serviți imediat.

Așa cum se știe, mango este o sursă excelentă de vitamina A și flavonoide, cum ar fi beta-caroten, alfa-caroten, și beta-criptoxantina, 100 g de fructe proaspete oferind 765 mg sau 25% din cantitatea zilnică recomandată de vitamina A.

Toți acești compuși au proprietăți antioxidante și sunt esențiali pentru vedere. 

Diverse studii au asociat fructul mango și nutrienții săi cu multiple beneficii pentru sănătate, cum ar fi imunitatea mai bună și sănătatea digestivă, plus puterea de a reduce riscul anumitor tipuri de cancer.

Mango, supranumit și ”regele fructelor”

Originar din India și Asia de Sud-Est, mango este recunoscut, și pe bună dreptate, drept ”regele fructelor”. Iată câteva beneficii importante legate de mango pe care trebuie să le cunoașteți:

  • Cel mai bun moment pentru a mânca mango este micul dejun.
  • Evitați să beți apă imediat după ce ați mâncat mango, deoarece poate dilua nivelul pH-ului stomacului, provocând dureri de stomac și indigestie.
  • Mango conține acid fitic, care generează căldură în organism. Prin urmare, înmuiați-l întotdeauna în apă înainte de a-l mânca.
  • Nu mâncați mango după cină, deoarece poate crește nivelul de insulină.

Bogat în antioxidanți protectori

Mango este una dintre cele mai bune surse de antioxidanți, inclusiv galotanin și mangiferină. Ambele pot contracara stresul oxidativ asociat cu expunerea zilnică la toxine.

Potrivit studiilor, mangiferina este un super antioxidant, deoarece este foarte puternică.

Are un conținut scăzut de calorii

Unul dintre beneficiile majore ale consumului de mango este că are un conținut scăzut de calorii. O cană de mango cu fructe proaspete conține mai puțin de 100 de calorii și are, de asemenea, o densitate foarte scăzută de calorii.

Potrivit experților în sănătate, consumul de mango la începutul mesei ajută să nu ne fie foame mai târziu.

Reduce riscul de cancer

Polifenolii din mango ajută la protejarea în fața stresului oxidativ, legat de multe tipuri de cancer, ajutând la distrugerea sau oprirea creșterii diferitelor celule canceroase, inclusiv leucemie și cancer de colon, plămâni, prostată și sân. 

O cană plina cu felii de mango furnizează 25% din valoarea zilnică necesară de vitamina A, care promovează o vedere bună.