Valerian Vreme a spus că în 25 februarie va fi prima depunere online, iar întreprinderile şi persoanele fizice autorizate şi-au cumpărat semnături electronice.
"Acest subsistem va face parte în final din platforma e-România, care estimăm că va fi operaţională la mijlocul anului. Dar, la ora actuală, există platforma e-Guvernare care face legătura pentru această componentă, pentru declaraţii", a declarat ministrul.
Ministrul Comunicaţiilor susţine că suma de 500 de milioane de euro despre care s-a spus că ar fi necesară pentru implementarea acestui portal e-România nu ar fi reală.
"Poate au fost estimări cât ar costa o informatizare, dar nu a existat această sumă niciodată", a afirmat Valerian Vreme.
Acesta a mai spus că România este pe locul al patrulea în Europa în ceea ce priveşte calitatea comunicaţiilor, atât la telefonie voce, cât şi la date.
În ceea ce priveşte acoperirea cu Internet, Valerian Vreme a spus că este un proiect naţional pentru acoperirea şi a ultimelor "zone albe", iar suma care va fi disponibilă este de 84 de milioane de euro.
Vreme a subliniat că se lucrează la soluţia tehnică şi probabil că banii vor fi accesaţi pentru a dezvolta o reţea de fibră optică în toate zonele ţării, inclusiv, poate, în cătune din Apuseni. ”Dacă ne uităm la politica Uniunii Europene, fiecare cetăţean are dreptul să aibă acces la internet”, a arătat ministrul Comunicaţiilor. Valerian Vreme a precizat că unele statistici susţin că doar 10 % din teritoriul României nu este acoperit cu Internet, iar altele au avansat procente de 20-25 %.
Ministrul a semnat, sâmbătă, la Alba Iulia, un contract de finanţare al unui proiect în valoare de peste un milion şi jumătate de euro, intitulat "Sistem informatic pentru implementarea modelului de management al relaţiei cu cetăţenii (CRM) în administraţia publică locală prin servicii electronice moderne".
Sursa: Agerpres