Vremea rămâne în continuare rece! Prognoza meteo în Săptămâna Mare 2022

Meteorologii spun că la noapte, în cea mai mare parte a țării cerul va fi înnorat și că în regiunile sudice, estice și centrale va ploua.

Vor exista precipitații sub formă de lapoviță în estul Transilvaniei și în zona submontană din nordul Moldovei. De asemenea, la munte vor exista condiții de ninsoare.

ANM anunță că, pe suprafețe mici, cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp. În ceea e privește vântul, meteorologii spun că acesta va avea intensificări iar rafalele vor avea 45…55 km/h. Izolat, aceste rafale vor trece de 60 km/h, iar pe creste acestea vor depăși 65…70 km/h.

Meteorologii spun că temperaturile minime vor fi cuprinse între 0 și 8 grade Celsius, subliniind că cele mai scăzute temperaturi vor fi resimțite în zona de nord-vest, acolo unde vor fi și condiții de brumă.

În Capitală, meteorologii anunță înnorări și ploi, în timp ce vântul va avea intensificări care vor ajunge până la 40…45 km/h. De asemenea, temperatura minimă va fi de 5 grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o nouă atenționare de tip Cod Galben de vânt puternic. Avertizarea este valabilă în zona Dobbrogei și va dura până la ora 17:00.

Concret, n judeţele Constanţa şi Tulcea se vor semnala local şi temporar intensificări ale vântului, cu rafale ce vor depăşi 55 – 60 km/h.

Prognoza meteo luni, 18 aprilie

În Lunea Mare, meteorologii anunță că vremea se va menține deosebit de rece în mai multe zone din țară. Cerul va rămâne înnorat, iar pe arii relativ restrânse vor exista condiții de ploaie. La munte, ANM spune că vor exista condiții de ninsoare.

În ceea ce privește vântul, acesta va sufla slab și moderat, dar vir exista intensificări la munte și în zona de est și sud-est a țării.

Temperaturile minime se vor încadra între -5 și 15 grade Celsius, în timp ce cele maxime se vor încadra între 8 și 14 grade Celsius.

În jumătatea nordică și izolat în rest, dimineața, vor exista condiții de brumă.

În Capitală, vremea va rămâne la fel de rece pentru această perioadă – temperatura minimă se va situa în jurul a 12 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi situată între 2 și 4 grade Celsius. Cerul va fi tot noros și vor exista, trecător, condiții de ploaie, în timp ce vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo marți, 19 aprilie

Vremea se menține deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, în Marțea Mare. Cerul continuă să fie plin de nori în majoritatea regiunilor, iar în vestul, nordul, centrul și sud-estul țării vor exista condiții de ploaie.

La munte, va ninge, iar în estul Transilvaniei și în zonele deluroase vor exista condiții sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vântul va sufla slab și moderat, dar vor exista intensificări în sudul țării. În ceea ce privește temperaturile, cele maxime se vor situa între 6 și 12 grade Celsius, în timp ce cele minime se vor situa între -6 și 5 grade Celsius.

În Capitală, vremea va fi în continuare rece pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi de 12 -13 grade Celsius, în timp ce minima se va situa între 2 și 4 grade Celsius. Vor exista înnorări și, temporar, vor exista condiții de ploaie slabă. De asemenea, vântul va sufla, în general, moderat.