Cum va fi vremea de 1 Decembrie sau de Moș Nicolae? Prognoza meteo ANM pentru următoarele patru săptămâni a fost deja emisă.
Prognoza meteo ANM pentru următoarele patru săptămâni
Prognoza meteo ANM pentru următoarele patru săptămâni. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis deja prognoza meteo pentru perioada 20 noiembrie – 17 decembrie.
În săptămâna 20 noiembrie – 26 noiembrie. Se prognozează valori termice mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă în regiunile sudice și local în cele centrale, în timp ce în restul țării acestea vor fi în general apropiate de normale. Regimul pluviometric va înregistra excedente locale în regiunile sud-vestice, nordice și în extremitatea de est a țării, în timp ce în rest se va situa în general în apropierea normalului pentru acest interval.
În săptămâna 27 noiembrie – 3 decembrie. Se anticipă temperaturi medii mai scăzute decât media obișnuită pentru această perioadă în întreaga țară, cu o abatere termică negativă ușor mai pronunțată în zonele montane. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în extremitatea de sud și de sud-est a țării, precum și în regiunile centrale, în special în zonele montane, iar în rest se vor situa în general aproape de normale pentru acest interval.
În săptămâna 4 decembrie – 10 decembrie. Temperatura medie a aerului va înregistra valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul țării. Regimul pluviometric se va situa aproape de normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.
În săptămâna 11 decembrie – 17 decembrie. Mediile valorilor termice vor fi în jurul celor specifice pentru această perioadă, acoperind întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor prezenta o ușoară deficiență în toate regiunile, conform prognozei meteorologilor.
Prognoza meteo ANM, marți, 21 noiembrie 2023
Prognoza meteo ANM, marți, 21 noiembrie 2023. În regiunile Dobrogea și Bărăgan, vântul se intensifică din când în când, iar temperaturile ating maxime de 15 grade, valori considerabile pentru acest interval al anului. Noaptea, cerul se acoperă de nori, iar ploile sunt prognozate. În Lunca Dunării, temperaturile vor fi neașteptat de ridicate pentru această perioadă, ajungând la 16, poate chiar 17 grade. Seara aduce nori de ploaie.
Schimbări de vreme și condiții calde se întâlnesc și în Moldova sudică și în nordul Munteniei. După prânz, temperaturile ajung la 14 grade, iar peste noapte ploile se extind în aceste regiuni. În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, soarele apare pe intervale, iar vântul are rafale în zonele montane înalte. Temperaturile urcă până la 14 grade. La căderea nopții, minimele coboară la 2 grade în Bucovina, iar ploile acoperă întreaga provincie.
Înnorări sunt prezente și în nordul Transilvaniei și în Maramureș, cu perioade de soare în timpul zilei și temperaturi de 12 grade. Noaptea aduce ploi și în aceste zone. În Transilvania, soarele face apariția printre nori, mai ales în regiunile joase. La munte, atmosfera este predominant închisă. Noaptea aduce ploi, lapoviță și ninsoare la altitudini mai mari. Maximele depășesc normele obișnuite și ajung la 14 grade.
În ținuturile vestice, se anunță o zi mai mohorâtă, cu înnorări persistente și ploaie în a doua parte a zilei. Cu toate acestea, temperaturile urcă până la 15 grade în sudul Banatului, în zona Reșița.
În Oltenia, ziua este destul de neplăcută, cu cerul acoperit în cea mai mare parte a provinciei și ploi prevăzute seara și peste noapte. Temperaturile, mult peste medii, ating 15 grade. În regiunile sudice, atmosfera este schimbătoare, cu înnorări, intervale scurte de soare și un vânt activ.
Cum va fi vremea în București?
În București, vremea devine caldă pentru acest interval de timp, cu aproximativ 15 grade în timpul zilei. Norii se adună treptat, iar ploile apar în cursul serii și nopții.
Cum va fi vremea la munte?
Temperaturile cresc și la munte, unde soarele este mai puțin vizibil, iar ploile apar după-amiază în masivele sud-vestice, transformându-se în lapoviță și ninsoare la altitudini de peste 1500 de metri. Vântul suflă mai puternic pe crestele Carpaților.