Vremea va fi instabilă sâmbătă

Sâmbătă, 18 iunie 2022, vremea va fi ușor instabilă, însă valorile termice se vor apropia de cele specifice acestei perioade. Cerul va fi variabil, cu înnorări tempoar accentuate în prima parte a zilei, pe arii restrânse, în sudul și sud-estul României și în zona Carpaților Meridionali. În zonele centrale, cu totul izolat, vor fi averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua, în est, în sud-vest și la munte, dar de scurtă durată. Temperaturile maxime se vor încadra între 22… 29 grade, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 8…19 grade. Precizăm faptul că minimele vor ajunge la 5 grade în depresiuni.

La București, sâmbătă, vremea va fi ușor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în special după-amiaza și seara când vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări și va ploua. Maxima va fi de 27…28 grade, iar minima va fi de 14…15 grade, însă va fi ușor mai scăzută în zona preorășenească, potrivit Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Duminică, vremea va fi frumoasă în România

Duminică, 19 iunie 2022, vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi treptat în România. Menționăm faptul că vremea va deveni călduroasă în zonele de câmpie. Cerul va fi variabil în sud-est și la munte, însă în restul țării cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 26…31 grade, iar temperaturile minime vor fi de 6 grade depresiunile din estul Transilvaniei şi 20 grade în Dealurile de Vest.

Duminică, bucureștenii vor avea parte de o vreme frumoasă, care va deveni călduroasă la orele amiezii. Cerul va fi mai mult senin duminică, iar vântul va sufla slab până la moderat. Maxima va fi de 30…31 grade, iar minimă va fi de 14…16 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Vremea va fi frumoasă la început de săptămână

Din fericire, vom începe săptămâna următoare cu vreme frumoasă în toată țară. Luni, 20 iunie 2022, vremea va fi frumoasă, iar la orele amiezii vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult senin, exceptând zona montană dimineața și nordul și nord-vestul țării după-amiaza, unde vor fi înnorări temporare și pe alocuri se vor semnala ploi de scurtă durată și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări locale. În zona montană, în timpul nopții, vântul va avea intensificări de scurtă durată. Temperaturile maxime se vor încadra între 26…32 grade, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 12…22 grade, însă în depresiuni vor ajunge spre 8 grade.

În Capitală, luni, vremea se va menține frumoasă și călduroasă. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Maxima va fi de 32 grade, iar minima va fi de 15…17 grade.