Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vremea se va încălzi începând de joi. Temporar vor fi precipitaţii sub formă de ploaie şi ninsoare. De asemenea, vor fi diferențe semnificative de temperatură între zi și noapte.
Așadar, joi, valorile termice diurne, mai ridicate în jumătatea sudică, vor scădea uşor în celelalte regiuni, iar cele nocturne, în marea lor majoritate vor fi mai mici decât în intervalul anterior, dar cu precădere în nord-est, unde vor caracteriza o vreme geroasă. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -16 grade în nordul Moldovei şi 0 grade în sudul Banatului.
Cerul va avea înnorări, iar temporar vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă, ninsoare şi trecător ploaie, local în nord şi centru şi pe arii restrânse în rest. La munte vor predomina ninsorile. Cu totul izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi pe creste viscolind ninsoarea, dar temporar şi cu viteze mai mici şi în sud, centru şi est. Pe areale restrânse se va forma ceaţă, asociatã cu chiciură în cursul nopţii.
Care vor fi temperaturile în Capitală?
În Capitală, valorile termice diurne vor creşte uşor faţă de intervalul anterior. Cerul va avea înnorări şi trecător vor fi posibile precipitaţii slabe, ziua sub formă de ploaie, iar spre seară şi noaptea, lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 8 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade.
Vineri, meteorologi anunţă că valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât normal în vestul ţării, mai scăzute în jumătatea estică şi apropiate de normele caracteristice perioadei în rest, iar cele nocturne vor fi, în marea lor majoritate, negative. Cerul va avea înnorări, mai accentuate seara şi noaptea în regiunile nord-vestice, nordice şi parţial în cele centrale, unde aria precipitaţiilor se va extinde. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte şi mixte în rest.
Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -5…-3 grade în nordul Moldovei şi 8…11 grade în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse, între -10 şi 2 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă şi polei. În Capitală, vremea se va răci, astfel că temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -6…-4 grade. Cerul va avea înnorări, dar probabilitatea de precipitaţii va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat.
Vremea în săptămânile următoare
Din martie, vremea se mai încălzeşte. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării în februarie. Administraţia Naţională de Meteorologia a dat publicităţii estimările meteorologice pentru intervalul 15 februarie – 15 martie 2021.
Săptămâna 15.02.2021 – 22.02.2021 Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii ţări. Cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile nord-estice, anunţă ANM. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane din vestul şi nordul ţării.
Săptămâna 22.02.2021 – 01.03.2021 Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Mai ales în regiunile nord-estice şi sud-estice. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice.
Săptămâna 01.03.2021 – 08.03.2021 Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în extremitatea de nord-est. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general apropiat de cel normale pentru acest interval. Posibil uşor deficitar în regiunile extracarpatice.
Săptămâna 08.03.2021 – 15.03.2021 Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval. Posibil uşor mai coborâte în regiunile estice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui deficit local, în sud-vest, centru şi la munte, scrie adevărul.ro.