Cum va fi vremea de Crăciun în România? Ne vom bucura de zăpadă, va fi o vreme mohorâtă şi ploioasă sau va fi neobişnuit de cald pentru finalul lui decembrie? Directorul ANM are cele mai noi detalii legate de acest subiect.
Surpriză totală de aceste Sărbători în România! Cum va fi, de fapt, vremea de Crăciun?
Vremea de Crăciun în România! Prognoza meteo actualizată a ANM
Potrivit Elenei Mateescu, directorul ANM (Aministraţia Naţională de Meteorologie), vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în România, în ajun şi în ziua de Crăciun.
Directorul ANM a oferit detalii şi despre prognoza meteo pentru zilele rămase până la Crăciun.
“După două-trei zile cu ger, vreme chiar geroasă noaptea şi dimineaţa, în ajunul Crăciunului şi chiar în ziua de Crăciun şi după, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit.
Dacă mâine (miercuri – n.red.) dimineaţă vom conta pe temperaturi minime între -14 până la -4 grade Celsius, posibil în Capitală, chiar spre -8 grade Celsius, următoarele dimineţi, joi şi vineri, valorile vor fi mai coborâte”, a declarat Elena Mateescu pentru postul Antena 3.
Temperaturi ridicate, dar şi ninsori, în ziua de Crăciun în România!
În ziua de Crăciun, se va ajunge chiar şi la 13-14 grade Celsius, spune şefa ANM. Temperaturile mai ridicate se vor înregistra în special în regiunile vestice şi sud-vestice ale României.
În Bucureşti va fi puţin mai răcoare de Crăciun, temperaturile urmând să urce până la 11-12 grade Celsius, potrivit directorului ANM. Nu vor lipsi totuşi nici ninsorile, în anumite zone ale ţării!
“Contăm joi dimineaţă până la valori, în estul Transilvaniei, de -17, -18 grade Celsius, în Capitală, sub -10 grade Celsius, după care, începând de joi, vineri şi chiar ziua Crăciunului, sâmbătă, să vorbim de temperaturi în creştere, vor fi valori chiar de până la 13-14 grade Celsius, în special în partea de vest, sud-vest a ţării, inclusiv în Capitală, 11-12 grade Celsius.
Va ninge în continuare în zona montană înaltă. Vorbim şi de intensificări ale vântului, cu reprize la rafală de 70, posibil peste 80 km/h viscolind ninsoarea.
Nu în ultimul rând vorbim și de posibilitatea ca în zonele mai joase de relief, mai ales la altitudini sub 1.500 de metri, precipitații să fie predominant sub formă de ploaie și lapoviță, care să favorizeze formarea poleiului”, a mai precizat, marţi, Elena Mateescu.