UPDATE
România, sub Cod Galben de instabilitate atmosferică
Administrația Națională de Meteorologie (ANM). a emis mai multe avertizări meteo de tip Cod Galben, valabile de astăzi, 25 aprilie, până duminică, 27 aprilie.
Astăzi, 25 aprilie, între orele 12:00 – 21:00, va fi valabilă o avertizare meteo de tip Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.
În cea mai mare parte a Dobrogei, în jumătatea de est a Munteniei, în centrul și sudul Moldovei, în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și în Munții Apuseni vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și îndeosebi în sud-est, intensificări ale vântului (rafale de 50…60 km/h), vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Sâmbătă, 26 aprilie, între orele 05:00 – 23:00, va fi valabilă o avertizare meteo de tip Cod Galben de intensificări ale vântului. În cea mai mare parte a Moldovei, precum și în nordul Crișanei vântul va avea intensificări, iar la rafală se vor atinge viteze de 50…70 km/h și izolat de 80 km/h.

Între 26 aprilie (ora 10:00) și 27 aprilie (ora 10:00), va fi valabilă o avertizare meteo de tip Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.
În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei și sudul Banatului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (viteze de 50…70 km/h), vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

ȘTIRE INIȚIALĂ
Vremea o ia razna în România
Vremea o ia razna chiar la zi de mare sărbătoare: Izvorul Tămăduirii. De exemplu, în Dobrogea și-n Bărăgan, vremea va fi caldă pentru această perioadă din an. Soarele va străluci în prima parte a zilei, dar atmosfera va deveni instabilă mai târziu. Vor apărea averse destul de serioase, cu tunete, fulgere şi rafale puternice de vânt.
În nordul Munteniei și în sudul Moldovei, va crește instabilitatea atmosferică după-amiaza şi seară. Va ploua de mai multe ori și vor fi condiţii de grindină şi vijelii. Totuși, temperaturile maxime vor fi în jur de 26…27 de grade Celsius.
În nordul Moldovei şi în Bucovina, temperaturile maxime vor fi mult mai ridicate decât ar fi normal pentru luna aprilie. Mercurul din termometre va indica 27 de grade Celsius. Totuși, în zonele montane vor fi averse.
În nordul Transilvaniei şi în Maramureş va ploua în a doua parte a zilei. Până atunci, va fi cald afară. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25…26 de grade Celsius. Cerul se degajează pe timpul nopţii, iar mercurul din termometre coboară până la 9…10 grade Celsius.
În Oltenia, va fi o zi frumoasă și mai călduroasă decât ieri. Mercurul din termometre urcă până la 27 de grade Celsius.
Vara vine mai devreme în București
În Bucureşti, va fi o zi însorită şi o amiază cu atmosferă de vară. Mercurul din termometre va indica 27 de grade Celsius. Spre seară pot să apară averse, cu descărcări electrice şi vânt puternic. Noaptea, vor fi doar 13 grade Celsius în centrul Capitalei şi în jur de 10 grade Celsius la marginea oraşului.
Vremea va fi instabilă la munte
La munte, va fi cald, dar atmosfera va deveni instabilă după prânz. Cei din zonele montane vor avea parte de ploi zgomotoase și grindină,
Cum va fi vremea săptămâna viitoare?
Pentru 28 aprilie și 4 mai, meteorologii estimează că temperaturile maxime vor fi apropiate de valorile normale pentru acest interval.
Pe scurt, nu se vor înregistra fluctuații mari de temperatură în această perioadă. Precipitațiile vor fi apropiate de media normală în regiunile sud-estice, iar în restul țării, mai ales în vest și nord-vest, cantitățile de apă vor fi ușor sub media obișnuită.