Mitingul aviatic organizat de Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti cu ocazia sărbătoririi a 40 de ani de activitate a fost amânat cu 24 de ore, pentru duminică, ora 10.00, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Potrivit reprezentanţilor aeroportului, mitingul a fost programat iniţial pentru sâmbătă, 3 octombrie 2009, cu ocazia sărbătoririi anul acesta 40 de ani de activitate aeronautică civilă, în cadrul evenimentului „Porţi deschise la aeroport”.

Spectacolul aerian va fi organizat cu sprijinul şi participarea Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, Aeroclubului României, Statului Major al Forţelor Aeriene Române, Centrului de Cercetări şi Încercări în Zbor Craiova, formaţiei “Iacării Acrobaţi” şi Special Air Services.

Accesul publicului la miting este liber. Pentru facilitarea accesului publicului a fost amenajată o parcare gratuită în imediata apropiere a zonei dedicate vizionării spectacolului aerian.

Celelalte evenimente din cadrul programului “Porţi deschise la Aeroport” se vor derula conform programului iniţial, respectiv sâmbătă, 3 octombrie, începând cu ora 13.00.

Printre acestea se numără o serie de vizite programate de aproximativ 30 de minute în zona de operaţiuni aeroportuare şi zborurile de agrement cu elicopterul, gratuite, timp de aproximativ 10 minute.