UPDATE 2: La ora 14:00, în judeţul Bistriţa-Năsăud, pe DN17, în Pasul Tihuţa, se circulă cu viteză redusă, în condiţii de carosabil alunecos (a început să se formeze polei). Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

Începând tot cu ora 14:00, în judeţul Buzău, pe DN2 (E85), pe podul de la Mărăcineni, a fost închisă banda numărul unu, pe sensul de mers către Bucureşti, în vederea executării unor lucrări de remediere a unei surpări. Pentru ca circulaţia să se desfăşoare cât mai fluent, Poliția îi sfătuiește pe conducătorii auto să se încadreze alternativ banda deschisă (prin manevra de tip „fermoar”).

 

UPDATE: Începând cu ora 10:30, în judeţul Suceava, pentru a se facilita intervenţia utilajelor de deszăpezire, a fost închis DN17A, între Suceviţa şi Vatra Moldoviţei. Pe acest tronson de drum circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone era restricţionată de la ora 8:30.

Circulaţia este oprită în acest moment pe DN11C, între Turia şi Bixad, din cauza unui copac căzut pe carosabil.

La ora 10.00, în judeţul Harghita, traficul rutier a fost oprit pe DN12C, la ieşirea din Lacu Roşu către Gheorgheni, din cauza unui copac care a fost doborât de vânt pe partea carosabilă. Circulația a fost reluată la 10.15. Pe drum există însă un strat de zăpadă care măsoară circa un centimetru.

De la 9:45, în judeţul Maramureş, traficul rutier este oprit pe DN18, în Pasul Prislop, din cauza unor copaci care au fost doborâţi de vânt pe partea carosabilă. Tot în zona restectivă, un autotren a derapat şi a intrat în şanţ (dar nu afectează circulaţia). Partea carosabilă este acoperită cu un strat de zăpadă care măsoară circa 1-2 centimetri.

 

La ora 9.30 nu erau semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile. Totuși, pe numeroase artere rutiere din județe precum Vrancea, Buzău, Dâmbovița, Brașov, Vâlcea, Gorj, Cluj, Harghita, Neamț, Prahova sau Argeș, circulația auto se desfășoară la această oră în condiții de iarnă (ninsori). Având în vedere și faptul că Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe atenționări de vreme nefavorabilă pentru zilele acestea (până mâine la prânz), sfătuim conducătorii auto să nu plece la drum în zonele aflate sub incidența acestor avertizări fără a avea autovehiculul echipat pentru circulația în condiții de iarnă, să adapteze în permanență viteza la condițiile de drum și să nu se hazardeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

 

Începând cu ora 9:15, în judeţul Covasna, traficul rutier a fost reluat pe DN11, în Pasul Oituz, deocamdată cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Circulaţia fusese oprită în vederea facilitării intervenţiei utilajelor de deszăpezire. 

În jurul aceleiași ore, în judeţul Cluj, traficul rutier a fost reluat pe DN1(E60), între localităţile Ciucea şi Poieni, dar şi pe DN1J, între localităţile Gârbău şi Căpuşu Mare. Circulaţia fusese oprită din cauza unor arbori care au fost doborâţi de vânt pe partea carosabilă.

Începând cu ora 8:30, în judeţul Suceava, din cauza zăpezii care măsoară aproximativ cinci centimetri, a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN17A, între Suceviţa şi Vatra Moldoviţei.

Pe DN17, în Pasul Mestecăniş (spre limita cu judeţul Bistriţa-Năsăud), sunt zone în care stratul de zăpadă măsoară unu-doi centimetri. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

În judeţul Gorj, ninge abundent pe DN67C Novaci – Rânca, iar între kilometrii 19 şi 34+800 zăpada pe carosabil măsoară aproximativ doi-trei centimetri. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant. Un echipaj de poliţie care acţionează în zona Novaci nu permite autovehiculelor neechipate cu anvelope de iarnă accesul către Rânca.

Și în judeţul Cluj, ninge abundent pe autostrada A3 Turda  – Gilău, iar zăpada pe carosabil măsoară, pe benzile numărul unu, aproximativ un centimetru (pe alocuri). Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

Citește și:

Ați renunțat deja la cauciucurile de iarnă? Evitați deplasarea în zone montane sau riscați amenzi