Vremea sâmbătă, 18 ianuarie

În restul țării, vremea va fi favorabilă, cu temperaturi mai ridicate decât de obicei pentru această perioadă. În zonele de deal din sudul și estul României, mercurul va urca până la 11…12 grade.

Începem cu Dobrogea și Bărăganul, unde cerul va fi parțial înnorat din când în când, dar nu se vor înregistra precipitații. Soarele va apărea pe alocuri, iar vântul va rămâne activ, iar temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit. Maximele vor atinge 7…8 grade.

În sudul Moldovei și nordul Munteniei, vremea va rămâne caldă pentru această perioadă, cu temperaturi ce vor ajunge până la 10 grade. Norii vor apărea din loc în loc, dar nu sunt așteptate precipitații. Vântul va avea intensificări moderate pe parcursul zilei.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, vremea va fi schimbătoare, cu un vânt destul de puternic și temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal în ianuarie. La Piatra-Neamț, se vor înregistra aproximativ 12 grade.

Vremea în Transilvania

În schimb, în nordul Transilvaniei și în Maramureș, vremea va fi închisă, cu temperaturi de cel mult 2…3 grade la amiază. Există șanse de fulguială sau burniță, iar ceața va persista în unele zone pe parcursul întregii zile.

Situația va fi similară și în vestul României: cerul va fi acoperit, cu fulguială și ceață persistentă în zonele de câmpie. Temperaturile vor rămâne scăzute, iar în Timișoara se vor înregistra doar 0 grade la amiază.

Vremea va rămâne rece și în Transilvania, deși în estul regiunii vor fi perioade de soare. Maximele nu vor depăși 2 grade, iar ceața ar putea cauza dificultăți, mai ales dimineața. În schimb, în zonele montane va fi o vreme mai plăcută și mai caldă decât ar fi de așteptat.

Sâmbătă, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări nowcasting Cod galben pentru burniță și polei, valabile în zone din județele din Transilvania și Banat.

Potrivit meteorologilor, până la ora 10:00, în judeţul Mureş (localităţile: Târnăveni, Luduş, Iernut, Ungheni, Band, Adămuş, Pănet, Cristeşti, Acăţari, Mica, Crăciuneşti, Găneşti, Bahnea, Sânpaul, Gheorghe Doja, Suplac, Sânger, Ogra, Băgaciu, Cuci, Iclănzel, Cucerdea, Bogata, Viişoara, Aţintiş, Coroisânmărtin, Zagăr şi Bichiş) şi în judeţul Caraş-Severin (în: Moldova Nouă, Pojejena, Berzasca, Sicheviţa, Sasca Montană, Lăpuşnicu Mare, Bănia, Dalboşeţ, Coronini, Gârnic, Şopotu Nou, Socol, Cărbunari, Naidăş şi Ciuchici) se va semnala, local, burniţă, precum şi depuneri de polei.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Vremea în Oltenia

În Oltenia, ziua se preconizează a fi plăcută, cu cer senin, vânt slab și temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Cele mai ridicate temperaturi vor fi în regiunile deluroase, unde se vor înregistra 10…11 grade.

În sudul țării, cerul va fi și el destul de senin. În Lunca Dunării se vor înregistra aproximativ 6 grade, dar în Dealurile Munteniei vor ajunge până la 11, poate chiar 12 grade, mult mai ridicate decât este normal pentru această perioadă.

Cum va fi timpul în Capitală și la munte

În București, dimineața va fi destul de rece, dar vremea se va încălzi pe parcursul zilei. Cerul va fi senin toată ziua, iar vântul va fi plăcut. Temperaturile vor urca până la 8 grade, deși media ar trebui să fie de 3 grade în această perioadă. La noapte, se vor înregistra -2 grade în centrul orașului și -5 grade la periferie.

La munte, vremea va fi frumoasă, cu soare și câțiva nori. În zonele înalte din Carpații de Curbură, vântul va fi mai intens. Dimineața va fi răcoroasă, dar amiaza aduce o creștere a temperaturilor față de ziua precedentă, cu o vreme mai caldă decât ar fi normal pentru această dată.