Prognoza meteo pentru perioada 13 ianuarie – 10 februarie 2025: Cum va fi vremea în România
În perioada 13 ianuarie – 10 februarie 2025, vremea din România va cunoaște o serie de fluctuații, cu temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului, în special în regiunile nord-estice, și o cantitate de precipitații mai scăzută decât media.
Detaliile prognozei sunt următoarele.
Prognoza meteo 13 – 20 ianuarie
În această săptămână, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele obișnuite în regiunile nord-estice, în timp ce în regiunile vestice, în zonele montane și local în centrul țării, dar și în extremitățile de sud și sud-est, valorile termice vor fi mai coborâte decât normalul.
În restul țării, temperaturile vor rămâne apropiate de media specifică acestei perioade. Regimul pluviometric va fi deficitar pe întreg teritoriul, dar cel mai mult în jumătatea vestică a țării.
Prognoza meteo 20 – 27 ianuarie
Temperaturile medii vor depăși valorile normale în toate regiunile, cu o abatere termică pozitivă mai pronunțată în nord-est. Deși vor fi temperaturi mai ridicate, precipitațiile vor fi deficitare pe întreg teritoriul, cu o lipsă mai mare în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali.
Prognoza 27 ianuarie – 3 februarie
În această perioadă, temperaturile vor rămâne ușor mai ridicate decât cele normale în majoritatea țării, dar mai ales în extremitatea de nord-est. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, cu o cantitate mai mică de precipitații în zonele montane, în special în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali.
Prognoza 3 – 10 februarie
Pentru ultima săptămână din intervalul prognozat, temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât media pentru această perioadă pe întreg teritoriul României. În ceea ce privește precipitațiile, se estimează o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării.
În concluzie, vremea va fi mai blândă decât de obicei pentru această perioadă a anului, dar cu un regim pluviometric deficitar, în special în regiunile vestice și în zonele montane.
Vremea miercuri, 15 ianuarie
Prognoza meteo pentru miercuri, 15 ianuarie 2025: Temperaturile scăzute și riscul de ceață
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru miercuri, 15 ianuarie, semnalând o zi cu temperaturi scăzute la nivel național, care vor ajunge până la -4 grade Celsius. Vremea va fi răcoroasă, cu un risc crescut de formare a ceții, iar în anumite zone, aceasta va fi însoțită de depunere de chiciură. ANM a emis și un cod galben de ceață pentru județele Arad și Timiș, valabil la primele ore ale dimineții.
Temperaturile diurne vor varia ușor față de mediile obișnuite pentru această dată, cu abateri pozitive în regiunile extracarpatice și abateri negative în restul țării. Dimineața și noaptea, în special în Transilvania și în zona subcarpatică a Olteniei și Munteniei, vor fi condiții de ger pe arii restrânse.
În regiunile vestice și nord-vestice, dar și în zona de nord a țării, se vor înregistra înnorări și precipitații sub formă de ninsoare slabă pe arii restrânse. În restul țării, cerul va fi majoritar senin, favorabil unui peisaj de iarnă rece, dar frumos.
Vântul va suflă slab până la moderat, iar temperaturile maxime vor varia între -4 și 6 grade Celsius, cu minime între -14 și -1 grad. Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei, unde mercurul din termometre va ajunge până la -17 grade Celsius. De asemenea, se va forma ceață pe areale mici, cu depunere de chiciură în regiunile afectate.
Vremea în București
În Capitală, vremea se va menține frumoasă, cu temperaturi ușor peste media normală pentru această perioadă. Cerul va fi predominant senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă în București va fi de 4-5 grade Celsius, iar minima se va situa între -7 și -4 grade Celsius.
În concluzie, vremea pe 15 ianuarie va fi caracterizată de frig, cu riscuri de formare a ceții și temperaturi scăzute, iar în unele regiuni, se va înregistra ger. Atenția la condițiile meteo este recomandată, în special în zonele afectate de ceață și chiciură.