Se schimbă vremea în toată România! Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a informat că un val de aer polar acoperă toată țara. Astfel, vom avea parte de ninsori în mai multe zone din țară.
Se schimbă vremea în toată România
Elena Mateescu a spus că vom avea parte de un episod puternic de iarnă care va cuprinde toată țara. Se întâmplă la acest sfârșit de săptămână. Potrivit specialistei, masa de aer rece este deja prezentă în zona țării, conform Antena 3.
Totodată, astăzi (n.red. 15 decembrie) ne apropiem de normalul termic al datei din calendar. Astfel, sunt înregistrate temperaturi maxime care, la scara întregii țări, se vor situa între 1 până la cel mult 8-9 grade Celsius. Minimele, posibil în zonele depresionare, se vor îndrepta spre -10 grade Celsius, cu doar 0-1 grade pe litoral.
În schimb, valorile de temperaturi vor fi unele mult mai coborâte de mâine și duminică. Maximele nu vor mai depăși 5-6 grade Celsius. Mai mult, vor fi chiar și negative. Minimele rămân preponderent negative în toată țara.
Ce temperaturi vor fi înregistrate săptămâna viitoare?
Cu privire la temperaturile de săptămâna viitoare, specialista a explicat că este posibil să consemnăm valori care pot depăși în continuare 10-13 grade. Vor fi înregistrate începând de luni, pe parcursul întregii săptămâni, mai ales în jumătatea sudică a țării.
Aceasta a spus și că am putea avea un Crăciun mai cald decât în mod obișnuit. Actualizarea estimărilor pentru intervalul 18 decembrie-15 ianuarie 2024 indică o probabilitate ridicată să consemnăm temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit în aproape toată țara, a subliniat directorul ANM.
Abaterile zilnice semnificative mai accentuate vor fi în jumătatea estică a țării pentru săptămâna următoare și tot în aceleași regiuni, mai ales în vest și în sud. Acestea vor fi înregistrate și în ultima săptămână din anul 2023.
Actualizarea oferită de Elena Mateescu indică o probabilitate ridicată de a avea în continuare un Crăciun mai cald. Simultan, este posibil ca sărbătoarea trecerii în noul an să se bazeze pe aceeași evoluție din punct de vedere meteorologic.
„Semnalul se păstrează și actualizarea indică o probabilitate ridicată de a avea în continuare un Crăciun mai cald și posibil și sărbătoarea trecerii în noul an să se bazeze pe aceeași evoluție din punct de vedere meteorologic”, a conchis aceasta.