“Avem contracte de 144 milioane euro care sunt în negociere în momentul acesta. Valoarea totală a contractelor ferme semnate şi aflate în derulate este de 110 milioane euro, iar valoarea precontractelor cu semnare certă în următoarele şase luni atinge 25,690 milioane euro”, a spus Volintiru.

El a precizat că acest volum de contracte este greu de susţinut fără investiţii, fiind nevoie de cel puţin 15 milioane euro pentru o mărire a capacităţii de producţie. “Este destul de greu de ţinut fără investiţii. Acum suntem chiar în situaţia de a refuza contracte de la clienţii mari, cum ar fi Bertsch, din Austria. O delegaţie a noastră este chiar acolo în momentul acesta, în negocieri pentru două cazane mari pentru Berlin, fiindcă avem linia de producţie supraîncărcată. Avem încărcare de 130% în momentul acesta. Ne-am reorganizat activitatea în două schimburi prelungite ca să putem face faţă comenzilor”, a afirmat directorul general al Oltchim. Adrian Volintiru a menţionat, printre potenţialele contracte, posibilitatea de a se semna contractul pentru reabilitarea cazanului 6 Turceni, care ar asigura societăţii Vulcan circa 15 milioane euro, cu Babcock Volund Danemarca, pentru trei cazane energetice pentru Primăria Copenhaga, în valoare totală de 10,5 milioane euro, reabilitarea termocentralei Maya din Turkmenistan, şi o intenţie de a deschide un joint-venture, o fabrică mixtă în Egipt pentru unităţi de pompare.

Vulcan a încheiat în 2012 contracte în sumă de 452,8 milioane lei, o valoare de circa 20 de ori mai mare faţă de cea din 2011, de 27,85 milioane lei.Printre principalii parteneri se numără OMV Petrom, Kuwait Oil Company, Standard Kessel din Germania, Vyncke din Belgia, Babcock Borsig Steinmuller – Germania, Babcock Volund – Danemarca, Alstom, Black Sea Power din Dubai, Walter Tosto din Italia, Metso Finlanda. De asemenea, a început două colaborări interne, cu Azomureş şi Interagro, pentru părţi sub presiune.

Compania Vulcan produce cazane pentru centrale electrice, echipamente industriale şi unităţi de pompare, fiind cel mai mare furnizor din Europa în acest sector, şi unul dintre liderii mondiali.

Sursa: Agerpres