Producătorul de utilaje şi linii tehnologice Uzuc (UZC), firmă controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, vrea să vândă un teren şi construcţiile aferente în suprafaţă de peste 8.000 de metri pătraţi în Ploieşti, prin licitaţie, pentru 2,05 milioane euro.

O decizie în acest sens va fi luată la 14 decembrie, se arată într-un convocator remis, marţi, Bursei de Valori Bucureşti.Firma face parte din grupul Serviciile Comerciale Române (SCR), controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza. Un pachet de 83,71% din acţiunile Uzuc este deţinut de firma A1 Impex din Cluj-Napoca, din acelaşi grup.

Din grupul SCR mai fac parte companiile Chimcomplex Borzeşti, Nova Textile Bumbac Piteşti, Caromet Caransebeş (utilaj tehnologic), Someş Dej (producător de hârtie şi celuloză), Sinterom şi Contactoare Buzău (ambele din domeniul subansamblelor auto).

Uzuc are un capital social de 11,8 milioane lei, împărţit în 4,7 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 2,5 lei.

Firma a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri de 61,2 milioane lei (14,4 milioane euro), în creştere cu 40% faţă de perioada similară din 2008, iar profitul net a urcat de la 6,2 milioane lei la 12,3 milioane lei (2,9 milioane euro).