Liderii celor trei țări au căzut de acord, într-o teleconferință, că Grecia nu a fost o parte intregrală din blocul celor 17 țări care folosesc moneda euro. Grecia a spus de asemenea că își va îndeplini angajamentele de reducere a datoriilor, o condiție pentru a obține sprijin financiar suplimentar. Declarațiile au avut scopul de a calma temerile că Grecia se îndreaptă spre default sau ar putea fi forțată să părăsească zona euro.
Indicele industrial Dow Jones a crescut miercuri cu aproape 141 de puncte sau 1,3%, până la 11.247 puncte, deși în prima parte a sesiunii se scufundase cu 112 puncte.
“Știrile venite dinspre Europa încep să sune un pic mai prietenos”, s spus pentru Associated Press Peter Cradillo, economistul șef pe piețe al Rockwell Global Capital, o firmă de brokeraj din New York. Investitorii rămân departe de a fi convinși că se va rezolva criza datoriilor din Europa. “Odată ce ei sunt (convinși n.red.), unele din aceste temeri se vor disipa”, a adăugat Cradillo.
Indicele S&P’s 500 a încheiat și el sesiunea în creștere, tot cu 1,3%, până la 1.189 puncte, iar Nasdaq compozit a urcat cu 1,6%, la 2.573 puncte.
De asemenea, majoritatea burselor asiatice creșteau joi, pe fondul știrilor că Grecia nu va fi lăsată să se îndrepte către faliment.
Indicele japonez Nikkei 225 avansa cu 1,5%, în timp ce indicele sud-coreean Kospi se aprecia cu 0,6%. Indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong creștea și el cu 0,5%, iar cel australian ASX 200 câștiga 0,8%.
Și indicii burselor din Singapore, Taiwan și Noua Zeelandă au înregistrat creșteri. Acțiunile continentale din China păreau a nu fi afectate de știrile bune privind Grecia, astfel că indicele bursei din Shanghai pierdea 0,1%, fluctuând ușor între teritoriul pozitiv în cel negativ.