Dacă la puțin timp după clopoțelul de deschidere, indicele Dow Jones creștea consistent, până aproape de 11.000 puncte, în circa două ore și jumătate aluneca foarte aproape de închiderea din ședința precedentă, iar după câteva încercări de revenire pe o creștere mai pronunțată a alunecat la loc în apropierea ultimei cotații din ședința de vineri. În cele din urmă, Dow Jones a închis cu 0,34% mai sus, la 10.855 puncte.

O evoluție oarecum similară a avut și indicele Nasdaq compozit, care a terminat sesiunea în creștere cu doar 0,15%, la 2.345 puncte, după ce în deschidere se aprecia până la aproape 2.400 puncte, iar apoi aluneca chiar și în teritoriul negativ. În ceea ce privește indicele S&P 500, acesta abia reușit ieri să închidă în teritoriul pozitiv, cunumai  0,03% mai sus, la 1.124 puncte, după ce a vizitat de trei ori cotațiile negative spre care picase de la peste 1.140 puncte din deschidere.
Pe de altă parte, pe continentul asiatic, investitorii au dat semne de mai multă încredere, astfel că acțiunile înregistrau pe medie creșteri de peste 1%, chiar și de peste 3% pe anumite burse.
Astfel, indicele japonez Nikkei 225 a crescut cu peste 1,2%, la fel cu cel al bursei din Hong Kong (Hang Seng), în vreme ce indicii burselor din Seul și Taiwan au avansat cu mai mult de 3%, primul chiar cu aproape de 4%.