Migros are 888 de magazine de toate formatele (supermarketuri, hypermarketuri şi magazine de discount) pe întreg teritoriu Turciei. În anul 2008 fondul britanic de investiţii BC Partners a preluat un pachet de 51% din acţiunile Migros, iar în prezent deţine 80% din acţiuni.

Citând surse din apropierea discuţiilor, Financial Times susţine că BC Partners negociază cu Walmart vânzarea participaţiei sale, o tranzacţie care ar putea valoriza Migros la peste patru miliarde de dolari, inclusiv datoriile. Walmart nu a depus încă o ofertă oficială dar în ultimele zile a avut mai multe întâlniri cu managerii Migros.

În mod obişnuit, fondurile de investiţii de genul BC Partners păstrează activele timp de trei-cinci ani după care le vând. Sursele citate de FT susţine că grupul francez de distribuţie Carrefour şi rivalul britanic Tesco şi-au exprimat şi ei interesul în Migros. În urmă cu câteva luni Carrefour a avut o serie de discuţii cu BC Partners pentru combinarea operaţiunilor sale din Turcia cu Migros, susţine sursele. Carrefour este prezent pe piaţa turcă printr-un joint venture cu grupul Sabanci şi potrivit presei îşi revizuieşte operaţiunile de pe pieţele unde nu are o poziţie de lider.
Sursa: Agerpres