Walt Disney Co. a anuntat ca ingheata extinderea mult amanata a parcului tematic din Hong Kong, dupa ce nu a reusit sa incheie un acord cu autoritatile orasului pe tema unei infuzii de capital.

Disney si autoritatile din Hong Kong au purtat discutii cu privire la finantarea celei de-a doua etape a celui mai mic parc Disney din lume, primul pe pamant chinez totodata.

Mai mult, proiectiile pentru numarul de vizitatori ai parcului din Hong Kong nu au reusit sa ajunga la nivelul indraznet estimat, din pricina decelerarii economiei globale, fapt ce descurajeaza simtitor activitatile turistice.

Disney a anuntat si ca va concedita circa 30 de angajati din Hong Kong, care au lucrat la crearea unui concept pentru planul de extindere al parcului.

„Nesiguranta evolutiilor viitoare ne obliga sa suspendam imediat toate activitatile de creatie si de design la acest proiect”, a explicat compania americana intr-un document oficial.

„In ciuda acestui pas facut inapoi, Walt Disney Company ramane increzatoare in succesul pe termen lung al parcului din Hong Kong”, a mai anuntat compania.

Nu in ultimul rand, autoritatile din Hong Kong si-au exprimat ingrijorarea in legatura cu aceasta decizie si au rugat compania Disney sa-si reconsidere pozitia.

Pe de alta parte, Disney a semnat un acord cadru cu autoritatile locale din Shanghai, pentru demararea unui proiect si anunta in luna ianuarie a acestui an ca intentioneaza sa propuna un proiect pentru realizarea unui parc tematic.