Între timp, Wargha Enayati a construit, ad literam, un alt proiect foarte important: Enayati Medical City, care vine să răspundă unor nevoi acute de pe piață cum ar fi îngrijirea vârstnicilor sau problematica pacientului oncologic. ”Fără îndoială, cel mai de succes proiect al meu implementat în 2020, de care sunt mândru, este cel al orașului medical Enayati Medical City. Este prima investiție de acest gen din România ultimilor 30 de ani. Proiectul s-a finalizat în 2020, după 2 ani – cât a durat construcția și l-am deschis în ianuarie anul acesta. Vreau să impun pe piața serviciilor medicale din România acest proiect care acoperă lipsuri mari și care vine ca o alternativă la orice centru medical din străinătate. În plus, el seteaza un nou standard în îngrijirea vârstnicilor”, ne-a declarat doctorul Enayati.

Wargha Enayati nu este deloc muțumit de relația sa cu statul român. El spune că relația cu autoritățile este foarte greoaie, orice proces care necesită o hârtie durează foarte mult. Spre exemplu, a durat 3 ani ca să primească autorizația de construcție. ”De exemplu, acum ne luptăm cu administrația locală să aflăm dacă anumite prevederi din Codul Fiscal legate de impozitul pe clădirile care sunt unități spitalicești se aplică sau nu. Răspunsurile sunt halucinante, Ministerul Finanțelor trimite la Ministerul Sănătății, direcțiile de impozite trimit la Ministerul Finanțelor sau primărie, nimeni nu da un răspuns clar, aplicat, conform cu ceea ce prevede legislația”, spune Wargha Enayati.

 

” Sper într-o schimbare majoră de paradigmă în sistemul medical. Sper să se închidă spitalele neperformante și să se pună accent pe ambulatorii plurispecializate”,

WargHa Enayati, medic, CEO Enayati Medical City