Conform celui mai recent top al revistei Forbes, investitorul american Warren Buffet este cel mai bogat om de pe planeta, detronandu-l pe omul de afaceri mexican Carlos Slim.  

Patronul de la Berkshire Hathaway are o avere estimata la 62 de miliarde de dolari, in timp ce Carol Slim are o avere de 60 de miliarde de dolari. Dupa ce a stat in fruntea acestui top timp de 13 ani, fondatorul Microsoft, Bill Gates, ajunge pe locul 3 cu o avere de 58 de miliarde de dolari. 

Este remarcabil cum Warren Buffet a ajuns pe primul loc in topul celor mai bogati oameni de pe glob, in plina criza economica in Statele Unite si dupa ce a inceput sa doneze o parte din averea sa fundatiei lui Gates, subliniaza revista Forbes.

Cel de-al patrulea cel mai bogat om de pe planeta este patronul de la ArcelorMittal, indianul Lakshmi Mittal, a carui avere se ridica la 45 de miliarde de dolari.

Revista Forbes a gasit mai mult de 1.000 de miliardari in toata lumea, de doua ori mai multi decat acum 4 ani. 469 dintre acestia sunt in Statele Unite si averile loc adunate la un loc se ridica la 1.600 de miliarde de dolari. Ceilalti 656 de miliardari, din afara Statelor Unite insumeaza un total de 2.800 de miliarde de dolari.

Ca numar de miliardari, Rusia urmeaza imediat dupa Statele Unite, numarand 87 de oameni foarte bogati, majoritatea localizati la Moscova si care fac din capitala rusa, cel mai bogat oras din lume.

Cea mai bogata femeie se claseaza pe locul al 17-lea in acest top. Este vorba de Liliane Bettencourt cu o avere estimata la 16,9 miliarde de dolari.

Cel mai tanar miliardar din acest top este fondatorul Facebook, Mark Zuckenberg, care la numai 23 de ani are o avere de 1,5 miliarde de dolari.

Data: 6 martie 2008

Sursa: Forbes